Završna konferencija u sklopu projekta „Poboljšanje isplativosti i pristupa dnevnim bolnicama i/ili dnevnim kirurgijama“

}

28. lipnja 2021.

Ravnatelj Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije, Ilija Cota, nazočio je završnoj konferenciji u sklopu projekta „Poboljšanje isplativosti i pristupa dnevnim bolnicama i/ili dnevnim kirurgijama“.

Riječ je o projektu vrijednom  44.548.819,06 kuna od kojih je 85 posto financirano iz sredstava Europske unije. U okviru navedenog projekta izvršena je rekonstrukcija dograđene zgrade dnevne bolnice Odjela za psihijatriju čija je ukupna vrijednost radova rekonstrukcije 15.902.686,47 kuna te je također nabavljena medicinska oprema za dnevne bolnice za odjele interne medicine, neurologije, psihijatrije i kirurgije u iznosu oko 26 milijuna kuna.

Ravnateljica Nacionalne memorijalne bolnice Vukovar, dr. Vesna Bosanac, naglasila je veliku potporu Ministarstva zdravstva i Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije tijekom realizacije projekta.

Realizacija projekta trajala je od kolovoza 2016. do kraja lipnja 2021. godine naglasila je zamjenica voditelja projekta i predsjednica Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara, Ljiljana Blažević.

Nazočne su također pozdravili i saborski zastupnik Nikola Mažar, predsjednik Upravnog vijeća NMB Vukovar, Gordan Žanić, ravnatelj uprave za financiranje i infrastrukturne i telekomunikacijske sustave Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Davor Huška, Mato Puljić, pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Vukovarsko-srijemske županije te Dražen Kobašević pročelnik Odjela za društvene djelatnosti u Gradu Vukovaru.

Posljednje objave

Skip to content