Predstavljeno idejno rješenje projekta Transportno-logistički centar Vukovarsko-srijemske županije

}

30. lipnja 2021.

Danas su na radnom sastanku u velikoj vijećnici u Vinkovcima projektanti tvrtke Granova d.o.o. iz Zagreba prezentirali idejno rješenje Transportno-logističkog centra Vukovarsko-srijemske županije (nadalje TLC VSŽ).

Projekt gradnje TLC-a u Vinkovcima jedan je od strateških projekata Vukovarsko-srijemske županije i gradit će se na mjestu nekadašnjeg ranžirnog kolodvora u Vinkovcima. Ukupna vrijednost projekta je 305.792.000,00 kuna. U planu je da TLC VSŽ postane centar (hub) za područje šire regije u ovom dijelu Istočne Europe, u kojem će se odvijati sve aktivnosti koje se odnose na prijevoz, logistiku i distribuciju robe (za nacionalni i međunarodni tranzit), za najraznovrsnije subjekte/korisnike usluga na komercijalnoj osnovi. Također, u centru će se odvijati ostale gospodarske djelatnosti od interesa za korisnike (proizvodnja, dorada, manipulacija i skladištenje proizvoda), u skladu s potrebama korisnika i njegovom osnovnom namjenom.

Svrha projekta je formiranje suvremenog logističkog centra u skladu s europskim standardima i kvalitetom izvedbe u cilju osiguranja okvira za ekonomski isplativo i dugoročno samoodrživo funkcioniranje.

Fotografije preuzete s Facebook stranice “Vukovarsko-srijemska županija”.

Posljednje objave

Skip to content