Prijave na nagradni natječaj „Izbor za najbolji EU projekt 2024.“

}

26. lipnja 2024.

Svrha nagradnog natječaja je povećanje razine osviještenosti građana o dosadašnjem uspješnom korištenju EU sredstava i predstavljanju brojnih uspješnih projekata Europske unije financiranih od strane Europske komisije, Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora, Norveškog financijskog mehanizma kao i sredstava Nacionalnog plana oporavka i otpornosti (NPOO).

Pravo sudjelovanja u nagradnom natječaju imaju županije i županijske razvojne agencije na području Republike Hrvatske. Svaka županija, odnosno županijska razvojna agencija može nominirati do tri projekta EU koji su provedeni na području županije ili projekte koje je provelo trgovačko društvo i/ili institucija sa sjedištem na području županije na kojima je županija partner, odnosno ustanova ili trgovačko društvo čiji je osnivač županija i/ili županijska razvojna agencija.

U izboru sudjeluju svi projekti EU provedeni i/ili završeni u 2022. i 2023. godini, odnosno koji su završeni do 31.01.2024. godine.

Prijave na nagradni natječaj dostavljaju se putem obrasca za nominaciju koji će se nalaziti na stranici www.jutarnji.hr. Nagradni natječaj traje u razdoblju od 24.06.2024. do 24.07.2024.

Odabir pobjednika provest će žiri sastavljen od sedmero predstavnika, među kojima su predstavnici Hanza Media d.o.o., predstavnici Hrvatske zajednice županija, predstavnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, predstavnik portala Župan.hr i predstavnik Ureda europskog parlamenta u Hrvatskoj. Između dostavljenih projekata, žiri će prema kriterijima ocjenjivanja izabrati finaliste koji ulaze u drugi krug.

Drugi krug izbora provodit će se u razdoblju od 1.8.2024. do 21.8.2024., a tijekom kolovoza i rujna bit će objavljene priče o izabranim finalnim projektima, te će se paralelno s time održavati glasovanje publike.

Više informacija na poveznici.

Posljednje objave

Objavljen javni poziv za projekt ZelEn

HEP Opskrba i Hrvatska elektroprivreda raspisali su javni poziv za ZelEn, donaciju projekata iz područja energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije integriranih u građevine i sustavnog gospodarenja energijom za potrebe ustanova javnoga sektora...

Skip to content