EEA grants – Otvoren poziv za bilateralnu suradnju u Zelenom i Plavom sektoru između Hrvatske i Norveške

}

24. lipnja 2024.

U okviru Programa Inovacije, istraživanje, obrazovanje i konkurentnost objavljen je Otvoreni poziv za bilateralnu suradnju u Zelenom i Plavom sektoru. Pozivom će se financirati bilateralna suradnja između najmanje jednog partnera iz Hrvatske i najmanje jednog partnera iz Norveške. 

Poziv je otvoren za sve subjekte, javne ili privatne, komercijalne ili nekomercijalne, osnovane kao pravne osobe u Hrvatskoj ili Norveškoj.

Rok za prijavu je četvrtak, 18. srpnja 2024. u 13.00 sati.

Područja suradnje su obnovljivi izvori energije i drugi oblici čistih energetskih rješenja, učinkovitost resursa i kružno gospodarstvo, održivo plavo gospodarstvo, skladištenje energije uključujući baterije, transport s nultim emisijama uključujući ekološki transport, održivo biogospodarstvo i druga relevantna područja.

Prihvatljive aktivnosti mogu uključivati, ali nisu ograničene na studije izvedivosti, prikupljanje podataka, izvješća, analize za obostrani bolji uvid o bilateralnim tržišnim mogućnostima, nove tehnologije, rješenja, studijska putovanja, radionice, umrežavanje, pronalaženje partnera, dijeljenje i prijenos znanja, tehnologiju , rješenja i najbolje prakse, uspostavljanje suradnje između klastera, poslovnih udruženja ili mreža u korist relevantnih poslovnih sektora.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava dostupan za projekte je 325.000 eura. 

Najmanji iznos bespovratnih sredstava za koji se može prijaviti je 25.000 eura, a maksimalni iznos bespovratnih sredstava za koji se može prijaviti je 100.000 eura.

Više informacija možete pronaći OVDJE.

Posljednje objave

Objavljen javni poziv za projekt ZelEn

HEP Opskrba i Hrvatska elektroprivreda raspisali su javni poziv za ZelEn, donaciju projekata iz područja energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije integriranih u građevine i sustavnog gospodarenja energijom za potrebe ustanova javnoga sektora...

Skip to content