Europski tjedan mobilnosti

}

23. lipnja 2022.

EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI vodeća je kampanja Europske komisije za podizanje svijesti o održivoj gradskoj mobilnosti. Promiče promjenu ponašanja u korist aktivne mobilnosti, javnog prijevoza i drugih čistih, inteligentnih prometnih rješenja.

Glavni događaj održava se od 16. do 22. rujna svake godine, a kulminira popularnim Danom bez automobila. Lokalne vlasti potiču se na korištenje glavnog tjedna za isprobavanje inovativnih mjera planiranja, promicanja nove infrastrukture i tehnologija, mjerenja kvalitete zraka i dobivanje povratnih informacija od javnosti.

S obzirom na to da se svake godine pridružuje sve veći broj gradova, te sa svojom ogromnom medijskom privlačnošću, kampanja je nadaleko prepoznata kao pokretačka snaga prema održivoj urbanoj mobilnosti u Europi i šire.

Godišnja tema  EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI 2022. ‘Bolje veze’  nastoji istaknuti i potaknuti sinergiju između ljudi i mjesta koja nude svoju stručnost, kreativnost i predanost podizanju svijesti o održivoj mobilnosti i promicanju promjene ponašanja u korist aktivne mobilnosti, uz postizanje i uspostavljanje veza između postojećih grupa i nove publike.

Pet stupova ‘boljih veza’ su:

  • Narod
  • Mjesta
  • Paketi
  • Politika
  • Planiranje.

Tematske smjernice za 2022. daju bliži pogled na ovogodišnju temu, ‘Bolje veze’ , i nude konkretne savjete i trikove o tome kako to prenijeti putem kampanje vašeg grada.

Više informacija potražite na sljedećoj poveznici – Tematske smjernice.

Mjesta i gradovi su pozvani na sudjelovanje u EUROPSKOM TJEDNU MOBILNOSTI , koji se održava od 16. do 22. rujna svake godine.

U ime tog grada može se registrirati samo službena lokalna vlast mjesta ili grada koji sudjeluje.

 Registrirajte se sada za EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI 2022

Mjesta i gradovi mogu prijaviti sve aktivnosti koje planiraju provoditi kako bi proslavili kampanju, uključujući: organiziranje aktivnosti usmjerenih na održivu mobilnost tijekom tjedna glavnog događaja, provedbu jedne ili više trajnih mjera prijevoza tijekom cijele godine i održavanje ‘ Dan bez automobila’. Mjesta i gradovi koji sudjeluju snažno se potiču na provedbu sve tri aktivnosti!

Više informacija

Posljednje objave

Skip to content