Prijave za Europski tjedan održive energije 2022.

}

23. lipnja 2022.

Europska komisija otvorila je prijave za ovogodišnji Europski tjedan održive energije (EUSEW) 2022 . Događaj će se održati od 26. do 30. rujna 2022. godine pod temom “Postati zeleno i digitalno za energetsku tranziciju Europe”.

EUSEW je najveći godišnji događaj posvećen obnovljivim izvorima i učinkovitom korištenju energije u Europi. Uključuje niz aktivnosti usmjerenih na izgradnju održive i sigurne energetske budućnosti Europe. Po prvi put, ovogodišnji EUSEW bit će organiziran u hibridnom formatu, online i fizičkom. Sudionici se pozivaju na registraciju, a mogu se i odlučiti pridružiti događaju na licu mjesta u Bruxellesu ili online kako bi sudjelovali u raspravama o različitim pitanjima povezanim s općom temom.

Na temelju prethodnih izdanja, očekuje se sudjelovanje preko 4500 sudionika, uključujući javna tijela, stručnjake za energetsku politiku, privatne tvrtke, nevladine organizacije, partnere na EU projektima, istraživače i potrošače.

Naglasci EUSEW 2022 uključuju:

  • konferencija o politici EUSEW-a , od 26. do 29. rujna 2022. godine. Glavne teme uključuju REPowerEU, digitalizaciju i integraciju energetskih sustava, energetsku učinkovitost, obnovljive izvore energije, potrošače i pravednu energetsku tranziciju, politike dekarbonizacije i međunarodnu suradnju. Sjednice organiziraju Europska komisija i energetski dionici, a uključuju govornike na visokoj razini za raspravu, debatu i razmjenu najboljih praksi
  • prestižna dodjela nagrada za Europske nagrade za održivu energiju, koja se održava 26. rujna 2022. godine, u nazočnosti povjerenika za energetiku, Kadrija Simsona, odaje priznanje pojedincima i projektima za izvanredne napore u četiri kategorije: inovacije, lokalno energetsko djelovanje, žena u energiji i mladi energetski predvodnik
  • treće izdanje Europskog dana energije mladih  koji se održava 26. rujna 2022. godine u sklopu aktivnosti  Europske godine mladih 2022.
  • niz aktivnosti umrežavanja tijekom cijelog tjedna gdje se sudionici mogu povezati s drugim članovima zajednice održive energije, uključujući sajam hibridne energije koji organizacijama i udrugama daje priliku da pokažu svoje inicijative i komuniciraju sa sudionicima te niz energetskih razgovora
  • EUSEW prošireni program , od 19. do 23. rujna, sadržava 40 sjednica koje vode do Političke konferencije EUSEW-a
  • od lipnja do rujna, lokalno organizirani Dani održive energije koji se održavaju diljem svijeta za promicanje obnovljive energije i energetske učinkovitosti.

Pokrenut 2007. godine od strane Europske komisije, EUSEW organizira Europska izvršna agencija za klimu, infrastrukturu i okoliš (CINEA) u bliskoj suradnji s Glavnom upravom Europske komisije za energiju.

Posljednje objave

Skip to content