Poziv-Women TechEU

}

24. lipnja 2022.

Nakon uspješnog pilot-projekta, Komisija je pokrenula drugi poziv Women TechEU. Ove godine, do 130 visokotehnoloških start-upova na čelu sa ženama kvalificirat će se za financiranje i usluge ubrzanja poslovanja kako bi prerasle u sutrašnje ženske tehnološke lidere. WomenTechEU odgovor je Europe na trenutnu vrlo nisku zastupljenost žena u visokoj tehnologiji.

Ove je godine Europska komisija više nego udvostručila proračun na 10 milijuna EUR, čime bi se trebalo financirati do 130 poduzeća. Prijave su otvorene do 4. listopada 2022., 17:00 sati (po srednjoeuropskom vremenu).

Women TechEU pruža podršku startupima koje vode žene u najranijoj, najrizičnijoj fazi rasta njihove tvrtke. Osim bespovratnih sredstava u iznosu od 75.000 EUR, finalisti dobivaju mentorstvo i podučavanje za vođenje, internacionalizaciju, poslovno modeliranje, strategiju provedbe, ulazak na tržište, prikupljanje sredstava, pregovaranje s investitorima i još mnogo toga, putem programa EIC-a za žensko vodstvo.

Podupiranjem visokotehnoloških startup-ova pod vodstvom žena Europska komisija nastoji stvoriti jednak i prosperitetniji europski visokotehnološki ekosustav. Osim toga, program Women TechEU promiče ženske lidere u svojim industrijama, ali i u svojstvu donositelja odluka. Ciljevi Komisijine oznake financiranja iskorištavaju njihov položaj u investicijskom prostoru, u kojem su žene i dalje nedovoljno zastupljene.

Women TechEU jedna je od nekoliko inicijativa EU-a usmjerenih na podupiranje i osnaživanje žena u području tehnologije i inovacija, uključujući godišnju nagradu EU-a za inovatorice i novi program EIC-a za žensko vodstvo.

Program se financira u okviru programa rada Obzor Europa za europske inovacijske ekosustave, uz potporu Europskog vijeća za inovacije (EIC).

Posljednje objave

Skip to content