Svečano otvoren Centar kompetencija za poljoprivredu i turizam u Iloku

}

30. lipnja 2021.

U Iloku je svečano otvoren Centar kompetencija za poljoprivredu i turizam, koji je utemeljen zbog specifičnog povezivanja poljoprivrede i turizma, a koje su osnovne djelatnosti mještana Iloka.

-Time je Grad Ilok dobio novi prostor u kojem će se mali i srednji poduzetnici moći informirati i dobiti stručnu pomoć za razvoj i unaprjeđenje poljoprivredne i turističke ponude u Iloku – naglasila je voditeljica projekta za Grad Ilok, Marija Dobošević.

Gradonačelnica Iloka, Marina Budimir, istaknula je kako je intencija ovakvog Centra povezati poljoprivredne proizvođače i ugostiteljske objekte kako bi obogatili turističku ponudu, a time doprinijeli kvalitetnijem razvoju grada.

Cilj projekta je poticanje održivog privrednog razvoja kako Grada Iloka, tako i Vukovarsko-srijemske županije te teritorija Vojvodine – Južnobački okrug, pripremom inovativnih modela i pristupa u jačanju konkurentnosti lokalnih malih i srednjih poduzeća.

Projekt je trajao dvije godine i sufinanciran je sredstvima Europske unije u iznosu od 85%, dok projektni partneri Općina Bač, Grad Ilok i nositelj projekta Općina Lovas snose 15% ukupne vrijednosti. Ukupna vrijednost samog projekta je 721.658,41 eura.

Naime, Općina Lovas u suradnji s Gradom Ilokom i Općinom Bač provodi projekt „Poticanje prekograničnog poslovnog okruženja kroz razvoj centara poslovnih kompetencija i mreža“, koji se financira iz programa prekogranične suradnje INTERREG – IPA CBC Croatia – Serbia 2014. – 2020.

Posljednje objave

Objavljen javni poziv za projekt ZelEn

HEP Opskrba i Hrvatska elektroprivreda raspisali su javni poziv za ZelEn, donaciju projekata iz područja energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije integriranih u građevine i sustavnog gospodarenja energijom za potrebe ustanova javnoga sektora...

Skip to content