Program transnacionalne suradnje Euro-MED – treći poziv na dostavu projektnih prijedloga

}

4. listopada 2022.

Program transnacionalne suradnje Euro-MED poziva javne i privatne organizacije sa sjedištem u regijama mediteranskog područja na dostavu prijava u okviru trećeg poziva na dostavu projektnih prijedloga.

Poziv se provodi u okviru Specifičnog cilja 6.6 „Aktivnosti za potporu boljem upravljanju suradnjom“ unutar programskog Prioriteta 3 “Upravljanje Mediteranom” te se odnosi na dvije vrste projekata:

  • projekte tematskih zajednica (1 projekt od 5 milijuna eura) i
  • projekte institucionalnog dijaloga (3 projekta od po 4 milijuna eura)

Projekti koji će biti financirani u okviru ovog poziva obuhvaćaju slijedeće programske misije:

  • Prirodna baština (1 projekt tematskih zajednica i 1 projekt institucionalnog dijaloga)
  • Zelena životna područja (1 projekt institucionalnog dijaloga)
  • Održivi turizam (1 projekt institucionalnog dijaloga)

Ukupna financijska alokacija iznosi oko 17 milijuna eura (EFRR, IPA + nacionalno sufinanciranje).

Cilj poziva je kroz projekte omogućiti bolju koordinaciju zajednice projekata u svrhu međusobne razmjene znanja i jačanja sinergija, oblikovanje projektnih rezultata u praksu i politike na programskom području te podrška prijenosu i implementaciji rezultata tematskih projekata u prakse i politike.

Projektni konzorcij se mora sastojati od barem 6 projektnih partnera iz 6 država.

Svi projektni prijedlozi moraju biti podneseni elektronskim putem pomoću on-line alata za praćenje Euro-MED programa JEMS u razdoblju od 29. rujna 2022. do 03. studenoga 2022. (13:00 sati, srednjoeuropsko vrijeme).

Detaljne upute i uvjete vezane uz poziv možete pronaći na web stranici, a kako bi bili u mogućnosti izraditi što kvalitetnije projektne prijedloge neophodno je temeljito proučiti Program suradnje i ostale relevantne programske dokumente.

Za više informacija o pozivu također je moguće kontaktirati predstavnike Nacionalnih kontakt točaka i Zajedničkog tajništva čiji podaci se nalaze na programskoj web stranici.

Posljednje objave

Skip to content