Predstavljanje 2. poziva na dostavu projektnih prijedloga – Interreg Euro-MED 2021.-2027.

}

21. rujna 2022.

Danas, 21. rujna 2022. godine u Velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s Vukovarsko-srijemskom i Brodsko-posavskom županijom te regionalnim koordinatorima Razvojnom agencijom Vukovarsko-srijemske županije i Centrom za razvoj Brodsko-posavske županije, održalo je info radionicu Programa Interreg Euro-MED 2021.-2027.

Ravnateljica Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije Zrinka Čobanković uvodno je pozdravila sve prisutne, a radionicu su održali predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU kojom je obuhvaćen 2. Poziv u sklopu Programa transnacionalne suradnje Interreg Euro-MED 2021.-2027, koji se provodi u okviru dva prioriteta Programa – Pametniji i Zeleniji Mediteran te je namijenjen financiranju tri vrste tematskih projekata Study, test and transfer projekti.

Projekti koji će biti financirani u sklopu ovog poziva trebaju se odnositi i na jednu od 4 misije Programa:

  • Inovativna održiva ekonomija
  • Prirodna baština
  • Zelena životna područja
  • Održivi turizam

Projektni konzorcij mora činiti najmanje pet organizacija sa sjedištem u različitim državama Interreg Euro-MED područja.

Prihvatljivi prijavitelji su javna tijela, visokoobrazovne i istraživačke ustanove, međunarodne organizacije, bolnice i zdravstveni centri, poduzeća (uključujući mala i srednja poduzeća),  nevladine organizacije i dr.

Stopa sufinanciranja projekata iznosi 80%, a maksimalni iznos bespovratnih sredstava po tipu projekta iznosi:

  • 600.000 eura (study projects);
  • 3.000.000 eura (test projects);
  • 1.000.000 eura (transfer projects).

Minimalno trajanje projekta ovisi o tipu projekta koji je financiran u sklopu Poziva, a ono je 27 mjeseci za study i transfer projects te 33 mjeseca za test projects. Početak projektnih aktivnosti očekuje se 1. svibnja 2023. godine.

Rok za prijavu je 27. listopada 2022. u 13 sati, a projektni prijedlozi se podnose putem e-platforme JEMS.

Na radionici je predstavljen i 3. ograničeni Poziv na dostavu projektnih prijedloga u sklopu Programa Interreg IPA Hrvatska-Srbija 2014.-2020. čiji je cilj ugovaranje dodatnih projekata koji će kapitalizirati i dodatno maksimizirati učinkovitost učinaka i rezultata projekata koji su podržani u okviru 1. i/ili 2. Poziva na dostavu prijedloga.

Rok za prijavu u sklopu ovoga poziva je 7. listopada 2022. do 15:00 sati.

Na radionici je sudjelovalo preko 70 predstavnika javnopravnih tijela s područja Vukovarsko-srijemske i Brodsko-posavske županije.

Posljednje objave

Javni poziv za sufinanciranje troškova jednog pripremnog tečaja za polaganje ispita državne mature ili jednog pripremnog tečaja za polaganje razredbenog ispita i upis na studijske programe u akademskoj godini 2024./2025.

U svrhu sufinanciranja troškova jednog pripremnog tečaja za polaganje ispita državne mature ili jednog pripremnog tečaja za polaganje razredbenog ispita za upis na studijske programe u akademskoj godini 2024./2025.,Ministarstvo hrvatskih branitelja objavljuje Javni...

Skip to content