Poziv za prijavu kandidata/kandidatkinja za dodjelu Državne nagrade za humanitarni rad u 2022. godini

}

18. listopada 2022.

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, na prijedlog Odbora za dodjelu Državne nagrade za humanitarni rad, raspisuje Poziv za prijavu kandidata/kandidatkinja za dodjelu Državne nagrade za humanitarni rad u 2022. godini.

Prijave na ovaj Poziv mogu se podnijeti u razdoblju od 12. listopada do 2. studenoga 2022. godine.

Državna nagrada za humanitarni rad je najveće priznanje koje Republika Hrvatska dodjeljuje za iznimna postignuća i doprinos razvoju i unapređenju humanitarnog rada u Republici Hrvatskoj.

Nagrada se, sukladno Zakonu o humanitarnoj pomoći, dodjeljuje u dvije kategorije, kao:

  • – Nagrada za životno djelo pojedincu – fizičkoj osobi (jedna u tekućoj godini),za trajan doprinos razvoju i unapređenju humanitarnog rada, u obliku povelje i novcu, te
  •  
  • – Godišnja nagrada pravnoj ili fizičkoj osobi (najviše tri u tekućoj godini), za iznimna postignuća u području humanitarnog rada, u obliku povelje.


Pozivaju se zainteresirane fizičke i pravne osobe (tijela državne uprave, jedinice lokalne i područne /regionalne/ samouprave, neprofitne i profitne  pravne osobe) da podnesu prijave na Poziv, odnosno da predlože kandidata/kandidatkinju (pravnu ili fizičku osobu) za dodjelu Nagrade u 2022. godini.

Sve dokumente za prijavu možete pronaći na poveznici.

Posljednje objave

Javni poziv za sufinanciranje troškova jednog pripremnog tečaja za polaganje ispita državne mature ili jednog pripremnog tečaja za polaganje razredbenog ispita i upis na studijske programe u akademskoj godini 2024./2025.

U svrhu sufinanciranja troškova jednog pripremnog tečaja za polaganje ispita državne mature ili jednog pripremnog tečaja za polaganje razredbenog ispita za upis na studijske programe u akademskoj godini 2024./2025.,Ministarstvo hrvatskih branitelja objavljuje Javni...

Skip to content