Poziv za podnošenje prijava na diplomske i preddiplomske programe digitalnih tehnologija

}

14. listopada 2022.

Ovim novim pozivom financiranje je dostupno ustanovama visokog obrazovanja, istraživačkim centrima i tvrtkama za uspostavu obrazovnih programa u digitalnim domenama ili interdisciplinarnih tečajeva koji digitalnim vještinama osnažuju stručnjake u ne-IKT sektorima. Financiranje može ići na srodna digitalna rješenja, opremu i infrastrukturu, s posebnim naglaskom na interoperabilnost IT sustava. Ukupni proračun iznosi 56 milijuna eura, a pojedinačni projekti mogu dobiti do 10 milijuna eura.

U sklopu Digitalne Europe potiče se digitalizacija obrazovanja, posebno visokog obrazovanja, a moguće je financiranje čak i cijelog diplomskog studija na određene teme poput, primjerice, umjetne inteligencije, računarstva visokih performansi i podatkovnih znanosti.

Primarni cilj ovog poziva je podržati osmišljavanje i izvođenje diplomskih i preddiplomskih programa visokog obrazovanja te razvijanje povezanih samostalnih modula ili tečajeva koji vode do certifikata.

Prijave su otvorene 29. rujna 2022. i zatvaraju se 24. siječnja 2023.

Europski put do digitaliziranog gospodarstva i društva utemeljen je na osnaživanju građana i poduzeća te osiguravanju sigurnosti i otpornosti njihovih digitalnih opskrbnih lanaca. Otporne, sigurne i pouzdane infrastrukture i tehnologije neophodne su kako bi se osiguralo poštivanje europskih pravila i vrijednosti.

Istovremeno, da bi mogla razvijati, implementirati i koristiti te tehnologije, EU treba digitalno osnažene građane, kompetentnu radnu snagu i mnogo više digitalnih stručnjaka nego danas. Kako bi se to ostvarilo potrebno je poticati razvoj visokoučinkovitog digitalnog obrazovnog ekosustava, kao i učinkovite politike privlačenja talenata iz cijeloga svijeta. Iz tog razloga digitalne vještine i obrazovanje predstavljaju jednu od četiri glavne putanje za postizanje uspješnog Digitalnog desetljeća.

U listopadu će se organizirati info dan čiji će se datum naknadno utvrditi.

Posljednje objave

Skip to content