Europska urbana inicijativa (EUI) – Inovativne akcije: Poziv na podnošenje prijedloga

}

12. listopada 2022.

Otvoren je poziv Europske urbane inicijative (EUI-a) na podnošenje prijedloga za potporu inovativnim akcijama usmjerenim na Novi europski Bauhaus (NEB).

Prvim pozivom EUI-a financirat će se projekti koji će pružiti opipljive i stvarne primjera intervencija Novog europskog Bauhausa (NEB) kojima se u potpunosti integriraju tri temeljne vrijednosti: održivost, uključivost i estetika.

Gradovi se pozivaju na razmatranje četiri sljedeće teme koje imaju najveći potencijal za stvaranje inovativnih rješenja i  jasnog demonstracijskog učinka kako bi se potaknula upotreba kohezijske politike u urbanim područjima:

  • Izgradnja i obnova u duhu kružnosti i ugljične neutralnosti
  • Očuvanje i preobrazba kulturne baštine
  • Prilagodba i transformacija zgrada za pristupačna stambena rješenja
  • Regeneriranje urbanih prostora.

Pozivom će se testirati sposobnost pretvaranja trenutačnih urbanih izazova u prilike kako bi ih se riješilo integriranim rješenjima, pretvarajući Europski zeleni plan u inovativne intervencije kojima se građane osnažuje kako bi predvodili promjenu prema zelenim i uključivim gradovima, mjestima i lokalnim zajednicama.

Kandidatima će biti pružena mogućnost financiranja, te izgradnje znanja i kapaciteta (jačanje kapaciteta u osmišljavanju strategija na integriran i participativan način). Više informacija Inovativne akcije.

Ukupni proračun iznosi 50 milijuna eura, a svaki projekt može dobiti do 5 milijuna eura. Dijelom dodijeljenih sredstava poduprijet će se prijenos tih inovativnih rješenja u druge gradove u Europi kako bi imali još veći društveni učinak.

Prijave su otvorene do 19. siječnja. 2023.

Smjernice EUI-a

Edukacije kandidata

Više informacija i prijava na poziv

Posljednje objave

Objavljen javni poziv za projekt ZelEn

HEP Opskrba i Hrvatska elektroprivreda raspisali su javni poziv za ZelEn, donaciju projekata iz područja energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije integriranih u građevine i sustavnog gospodarenja energijom za potrebe ustanova javnoga sektora...

Skip to content