Poziv – Razvoj videoigara i imerzivnog sadržaja

}

29. prosinca 2022.

U okviru Programa Kreativna Europa (CREA) otvoren je poziv – Razvoj videoigara i imerzivnog sadržaja (CREA-MEDIA-2023-DEVVGIM).

Cilj poziva je dati podršku razvoju videoigara i imerzivnog sadržaja koji će povećati kapacitet europskih proizvođača videoigara, XR studija i audiovizualnih produkcijskih kuća za razvoj videoigara i interaktivnih imerzivnih iskustava s potencijalom da dopru do globalne publike. Nadalje, cilj potpore je i poboljšati konkurentnost europske industrije videoigara i drugih poduzeća koja proizvode interaktivni imerzivni sadržaj na europskom i međunarodnom tržištu omogućavanjem zadržavanja intelektualnog vlasništva od strane europskih programera.

Očekivani rezultati:

  • veća kvaliteta, privlačnost, izvedivost i prekogranični potencijal za odabrane projekte
  • snažnija pozicija na europskom i međunarodnom tržištu za programere videoigara i tvrtke koje proizvode interaktivna imerzivna iskustva.

Podrška će se dati razvoju radova i prototipova interaktivnog narativnog pripovijedanja s originalnim sadržajem i/ili kvalitetnim igranjem namijenjenim proizvodnji i globalnoj komercijalnoj eksploataciji putem računala, konzola, mobilnih uređaja, tableta, pametnih telefona i drugih tehnologija.

Cilj je osigurati sredstva tvrtkama za proizvodnju videoigara i drugim tvrtkama koje proizvode imerzivni sadržaj za razvoj djela s visokom razinom originalnosti te inovativne i kreativne vrijednosti, a koja imaju visoku razinu komercijalne ambicije i širok prekogranični potencijal za dosezanje europskih i međunarodnih tržišta. Time će se omogućiti daljnja ulaganja u inovativni europski sadržaj i povećati konkurentnost europskih poduzeća na digitalnom globalnom tržištu.

Prijave bi trebala sadržavati odgovarajuće strategije za osiguravanje održivije industrije koja poštuje okoliš te za osiguravanje rodne ravnoteže, uključenosti, raznolikosti i reprezentativnosti.

Prihvatljivi prijavitelj: institucija za obrazovanje i osposobljavanje, međunarodna organizacija, mala i srednja poduzeća (MPS-ovi), neprofitna organizacija (NPO)/nevladina organizacija (NVO), privatna institucija, uključujući privatno poduzetništvo (privatno i profitno), javna ustanova (nacionalna,regionalna i lokalna; uključujući EGTC).

Rok prijave: do 1. ožujka 2023. godine.

Ukupni proračun: 6.000.000 EUR (maksimalni iznos financiranja 150.000 EUR po projektu), stopa sufinanciranja 50%.

Poziv

Dokument poziva

Posljednje objave

Objavljen javni poziv za projekt ZelEn

HEP Opskrba i Hrvatska elektroprivreda raspisali su javni poziv za ZelEn, donaciju projekata iz područja energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije integriranih u građevine i sustavnog gospodarenja energijom za potrebe ustanova javnoga sektora...

Skip to content