Europska nagrada za mlade Karlo Veliki 2023.

}

3. siječnja 2023.

Europska nagrada za mlade Karlo Veliki 2023.  dodjeljuje se projektima mladih koji potiču razumijevanje, promiču razvoj zajedničkog osjećaja europskog identiteta i nude praktične primjere Europljana koji žive zajedno kao jedna zajednica. Projekti se mogu fokusirati na organizaciju različitih događanja mladih, razmjene mladih, simulacijske igre, političke festivale mladih, izložbe, treninge ili online projekte s europskom dimenzijom.

Europsku nagradu za mlade Karlo Veliki zajednički i svake godine dodjeljuju Europski parlament i Zaklada Međunarodne nagrade Karlo Veliki Aachen.

U natječaju za nagradu mogu sudjelovati građani ili rezidenti jedne od 27 država članica EU-a u dobi od 16 do 30 godina koji rade na europskom projektu, pojedinačno, u skupinama ili kao organizacija.

Nagrada se dodjeljuje:

  • za prvo mjesto i najbolji projekt 7.500 EUR
  • drugo mjesto 5.000 EUR
  • treći najbolji projekt 2.500 EUR.

Predstavnici 27 odabranih nacionalnih projekata bit će pozvani na dodjelu nagrada u svibnju u Aachenu. U sklopu nagrade tri europska laureata bit će pozvana u posjet Europskom parlamentu (u Bruxellesu ili Strasbourgu).

Prijave će biti otvorene od 12. siječnja do 2. veljače 2023. godine, a mogu se podnijeti na svim službenim jezicima Europske unije.

Sve detalje pročitajte ovdje.

Za dodatne informacije možete se obratiti Nacionalnim uredima za vezu Europskog parlamenta.

Posljednje objave

Skip to content