Poticanje zelene tranzicije u Europi: Komisija ulaže 1,5 milijardi eura u inovativne projekte u području čistih tehnologija – otvoreni poziv

}

29. listopada 2021.

Komisija je pokrenula drugi poziv na podnošenje prijava za velike projekte u okviru Inovacijskog fonda. S proračunom od 1,5 milijardi eura u okviru Inovacijskog fonda financirat će se napredne tehnologije za obnovljivu energiju, energetski intenzivne industrije, skladištenje energije te hvatanje, upotrebu i skladištenje ugljika.

Projekti će se ocjenjivati prema potencijalu za sprečavanje emisija stakleničkih plinova, inovacijskom potencijalu, financijskoj i tehničkoj zrelosti te potencijalu za proširenje i troškovnoj učinkovitosti.

Europska investicijska banka pružit će pomoć za razvoj perspektivnih projekata koji nisu još dovoljno zreli za primanje bespovratnih sredstava.

Projekti se mogu prijavljivati putem portala EU-a za financiranje i natječaje na kojem su dostupne detaljnije informacije o cijelom postupku.

Poziv je otvoren do 3. ožujka 2022. za projekte iz svih država članica te Islanda i Norveške. Rok za podnošenje prijedloga je 3. ožujka 2022.

Podnositelji prijava bit će obaviješteni o rezultatima ocjene projekata u trećem tromjesečju 2022. Dodjela bespovratnih sredstava i potpisivanje projekata provest će se u četvrtom tromjesečju 2022.

Budući podnositelji prijava i drugi dionici moći će se informirati i postavljati pitanja o novom pozivu na informativnom danu 10. studenoga.

Posljednje objave

Skip to content