Otvoren poziv za potporu savezima europskih sveučilišta s proračunom od 272 milijuna eura

}

7. prosinca 2021.

U okviru programa Erasmus+ objavljen je novi poziv za podnošenje prijedloga za inicijativu Europska sveučilišta s proračunom od 272 milijuna eura.

Rok za podnošenje projektnih prijedloga otvoren je do 22. ožujka 2022. godine, a prijaviti se mogu različite vrste ustanova visokog obrazovanja.

Europska sveučilišta transnacionalni su savezi ustanova visokog obrazovanja iz cijelog EU-a koje se udružuju u korist studenata, profesora i društva. Usmjereni su na unaprjeđenje obrazovanja, istraživanja, inovacija i drugih društveno korisnih usluga. Usmjerena su na produbljivanje suradnje među svojim ustanovama, studentima i osobljem te na udruživanje internetskih i fizičkih resursa, predavanja, stručnog znanja, podataka i infrastrukture. Povezivanje će im pomoći i da uspješnije potiču uključivu, zelenu i digitalnu tranziciju u korist njihovih studenata i svih Europljana. Također, kroz inovativne i druge modele dugoročne suradnje, europska sveučilišta promiču zajedničke europske vrijednosti i jačaju europski identitet.

Kako biste bili pravodobno i cjelovito informirani o mogućnostima koje donosi aktualni poziv za podnošenje projektnih prijedloga u okviru inicijative Europska sveučilišta pratite u utorak 14. prosinca od 10 do 12:30 sati online webinar Europska sveučilišta – informacije o novom pozivuPrethodna registracija nije potrebna.

Više informacija na poveznici.

Posljednje objave

Skip to content