Održan informativno-edukativnom događaju „EU FONDOVI – Nove prilike 2021. – 2027.“

}

7. ožujka 2024.

U prostorijama Multikulturnog centra grada Županje održan je informativno-edukativni događaj „EU FONDOVI – Nove prilike 2021. – 2027.“, u organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Predstavile su se aktualne mogućnosti financiranja razvojnih projekata, a riječi je bilo i o industrijskoj tranziciji, ulaganju u gospodarstvo, poljoprivredu, promociji projekata, urbanome razvoju, mogućnostima sufinanciranja projekata te iskustvima dosadašnjeg korištenja sredstava iz EU fondova.

Na informativno-edukativnom događaju je sudjelovao Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić.

Ministar je istaknuo kako je samo u ovoj godini planirano je više od sto poziva za dodjelu bespovratnih sredstava u vrijednosti većoj od dvije milijarde eura, a novi ciklus ulaganja, ističe ministar, donijet će puno dobroga u kontekstu ulaganja u zelenu digitalnu tranziciju, u različite javne, komunalne i društvene projekte, kao i infrastrukturu, ulaganja u vatrogastvo, kulturnu i turističku infrastrukturu, ulaganju u promet i ITU gradove.

Ravnateljica Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije, Zrinka Čobanković, sudjelovala je kao panelist na temi “Razgovor o mogućnostima koje pruža proces industrijske tranzicije hrvatskih regija”.

Izvor: Vukovarsko-srijemska županija.

Posljednje objave

Skip to content