Objavljen natječaj „Europska nagrada za promicanje poduzetništva 2022.“

}

12. travnja 2022.

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je natječaj „Europska nagrada za promicanje poduzetništva 2022.“ (European Enterprise Promotion Awards – EEPA 2022).

EEPA je priznanje kojim Europska komisija svake godine nagrađuje uspjeh javnih tijela i javno-privatnog partnerstva u poticanju poduzetništva i malog gospodarstva širom Europske unije.           Ova nagrada pokrenuta je kako bi se kroz primjere najboljih politika i praksi otvorile nove mogućnosti za lokalnu i regionalnu zajednicu s ciljem razvoja poduzetništva, zapošljavanja i zadržavanja stanovništva u njihovim sredinama.

U natječaju za dodjelu nagrada EEPA 2022. sudjeluje 27 država članica Europske unije i zemlje pridružene COSME programu.

Kandidati se svojim projektima/inicijativama mogu natjecati u šest propisanih kategorija natjecanja:

1) Promicanje poduzetničkog duha;

2) Ulaganje u poduzetničke vještine;

3) Poboljšanje poslovnog okruženja i podupiranje digitalne tranzicije;

4) Podupiranje internacionalizacije poslovanja;

5) Podupiranje održive tranzicije i

6) Odgovorno i uključivo poduzetništvo.

Prijave se moraju odnositi na nedavne projekte koji su uspješno završeni, a trajali su najmanje 15 mjeseci, ili postojeće projekte koji su još uvijek u tijeku, ali se uspješno provode te je mjerljiv njihov rezultat, odnosno utjecaj, na razvoj lokalne ili regionalne sredine u razdoblju od petnaest mjeseci.

Prijavu je potrebno dostaviti na hrvatskom jeziku, elektroničkim putem, do 27. svibnja 2022.

Više informacija na sljedećoj poveznici.

Posljednje objave

Skip to content