Obavijest za članove Nacionalne ruralne mreže Ministarstva poljoprivrede o objavi javnog poziva za iskaz interesa za sudjelovanje u regionalnim lancima vrijednosti Panonske, Sjeverne i Jadranske Hrvatske

}

1. ožujka 2022.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je javne pozive za iskaz interesa za sudjelovanje u regionalnim lancima vrijednosti Jadranske, Panonske i Sjeverne Hrvatske, u trajanju od 28. veljače do 28. ožujka 2022. godine.

S ciljem poticanja teritorijalno usmjerenih ulaganja za podršku diversifikaciji i modernizaciji regionalnih gospodarstava, u okviru nove financijske perspektive Europske unije 2021. – 2027. Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije pokrenulo je proces industrijske tranzicije Panonske, Sjeverne i Jadranske Hrvatske, regija koje su po stupnju razvijenosti ispod prosjeka Europske unije.

Proces industrijske tranzicije započeo je s izradom planova za industrijsku tranziciju kojima su se odredile prioritetne niše, definirali regionalni lanci vrijednosti te smjerovi promjena i provedbeni mehanizmi za podršku poduzetnicima u njihovoj tranziciji prema nišama više dodane vrijednosti.

Nakon donošenja planova za industrijsku tranziciju, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, pristupa mapiranju dionika regionalnih lanaca vrijednosti raspisujući javne pozive za iskaz interesa za sudjelovanje u regionalnim lancima vrijednosti.

Javni pozivi su prvenstveno usmjereni na poslovni sektor, uključujući članove Nacionalne ruralne mreže Ministarstva poljoprivrede, koji imaju sjedište/podružnicu i posluju na području Jadranske, Panonske i Sjeverne Hrvatske.

Više informacija na sljedećoj poveznici.

Posljednje objave

Skip to content