Norveški fond – Prednajava trećeg poziva na dostavu projektnih prijedloga za inovacije zelene industrije i plavi rast

}

20. listopada 2022.

Norveški fond je objavio prednajavu trećeg poziva na dostavu projektnih prijedloga za inovacije zelene industrije i plavi rast.

Tvrtka Innovation Norway, upravitelj fonda Programa poslovnog razvoja i inovacija Hrvatske, najavila je da će u studenome objaviti treći poziv za dostavu projektnih prijedloga u okviru toga programa financiranog iz sredstava Norveškog financijskog mehanizma.

Cilj programa je stavljanje fokusa na inovacije zelene industrije i plavi rast, odnosno povećanje konkurentnosti, stvaranje vrijednosti i poticanje održivog poslovanja hrvatskih, primarno malih i srednjih poduzeća.

Hrvatskim poduzetnicima bit će na raspolaganju do 6 milijuna eura te će se moći prijaviti za bespovratna sredstva za financiranje dijela projekta kako bi donijela više inovacija u proizvodima, uslugama i procesima.

Inovacije zelene industrije – ekologizacija proizvodne industrije. Potpora se može pružiti ulaganjima u zelenije tehnologije kako bi se povećao proizvodni kapacitet, diversificirali proizvodi ili usluge ili doprinijelo temeljnoj promjeni proizvodnog procesa kako bi bio ekološki prihvatljiviji.

Plavi rast može poduprijeti održivi rast u pomorskom sektoru općenito. More, oceani, rijeke, jezera i otoci predstavljaju resurse za inovacije i gospodarski rast.

Više informacija o 3. Pozivu: Croatia – Business Development and Innovation (innovasjonnorge.no)

Posljednje objave

Skip to content