Natječaj za sufinanciranje sportskih programa obuke neplivača „Hrvatska pliva“ u 2024. godini

}

5. veljače 2024.

Ministarstvo turizma i sporta objavilo je 

Natječaj za sufinanciranje sportskih programa obuke neplivača „Hrvatska pliva“ u 2024. godini

Cilj Natječaja je omogućiti što većem broju djece, mladih i ostalim članovima društva svakodnevno bavljenje organiziranom tjelesnom aktivnošću koja će pridonijeti očuvanju i unaprijeđenu psihofizičkih sposobnosti i zdravlja kroz stvaranje uvjeta za bavljenje sportom na cjelokupnom području Republike Hrvatske. 

Opći cilj Natječaja:

– Financijskom potporom izvaninstitucionalnim programima iz područja sporta omogućiti što većem broju korisnika naučiti plivati. 

Posebni ciljevi Natječaja:

– Povećanje broja korisnika koji su uspješno prošli programe obuke neplivača i naučili plivati;

– Potaknuti korisnike na organizirano bavljenje plivanjem. 

Prijavitelj na Natječaj mora biti udruga iz sustava sporta koja je osnovana sukladno Zakonu o udrugama („Narodne novine“, broj: 74/14, 70/17, 98/19 i 151/22)  i Zakonu o sportu („Narodne novine“, broj: 141/22). 

Najmanji iznos sufinanciranja po programu koji prijavitelj može ugovoriti je 2.000,00 eura, a najveći 18.000,00 eura, s time da zatraženi iznos, koji mora biti unutar navedenih iznosa, ne smije iznositi više od 80% cjelokupne vrijednosti programa. Ukoliko udruga zatraži niži ili viši iznos od propisanog iznosa koji se odobrava ovim natječajem prijava će se odbiti zbog nepoštivanja propisanih uvjeta Natječaja. Financijskim potporama planira se sufinancirati provedba do 40 programa.

Rok za prijavu na Natječaj je od 2. veljače do 3. ožujka 2024. godine.  

Više informacija možete pronaći putem poveznice: https://mint.gov.hr/javni-pozivi-i-natjecaji-11414/s-p-o-r-t/22182

Posljednje objave

Objavljen javni poziv za projekt ZelEn

HEP Opskrba i Hrvatska elektroprivreda raspisali su javni poziv za ZelEn, donaciju projekata iz područja energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije integriranih u građevine i sustavnog gospodarenja energijom za potrebe ustanova javnoga sektora...

Skip to content