Nagrada DT4REGIONS

}

25. listopada 2022.

Nagrada DT4REGIONS inicijativa je projekta Digitalna transformacija za regije (DT4REGIONS) koja daje vidljivost najboljim rješenjima kao što su inicijative i tehnološke aplikacije temeljene na umjetnoj inteligenciji i velikim podacima, a koje trenutno koriste javne uprave u Europi. Vlade u Europi ulažu napore kako bi integrirale rješenja za umjetnu inteligenciju i velike podatke u svoje poslovanje te poboljšale usluge građanima. Iz analize koju je proveo AI Watch pokazalo se da se umjetna inteligencija posebno koristi za potporu redizajniranju postupaka upravljanja i mehanizama donošenja politika, kao i za poboljšanje pružanja javnih usluga i suradnje s građanima.

Cilj nagrade DT4REGIONS je potaknuti razmjenu najboljih praksi, rješenja, aplikacija i inicijativa odozdo prema gore koju su donijele nacionalne i regionalne vlasti ili javna tijela na svim razinama kako bi se povećalo uzajamno učenje. Dodjela najuspješnijih slučajeva implementacije umjetne inteligencije i velikih podataka poslužit će za pomoć u širenju tih rješenja na druga europska područja.

Inicijativa je otvorena za sve državne službenike, predstavnike javnih uprava i članove europskih lokalnih, regionalnih i nacionalnih tijela koji su upoznati s inicijativom, aplikacijom ili uspješnim rješenjem temeljenim na umjetnoj inteligenciji i velikim podacima koje su usvojile javne uprave u Europi.

Podnesci se mogu izvršiti u četiri glavne kategorije:

  1. Podržavanje donošenja politika
  2. Poboljšanje pružanja javnih usluga
  3. Poboljšanje unutarnjeg upravljanja
  4. Ostalo.

Prijave su otvorene do 30. studenog 2022. godineovdje,  gdje možete pronaći i dodatne informacije o nagradi.

Posljednje objave

Skip to content