Javni poziv za podnošenje Zahtjeva za dodjelu sredstva za provedbu Programa potpora primarnim poljoprivrednim proizvođačima koji koriste poljoprivredno zemljište zaštićeno kao kulturno dobro

}

26. listopada 2022.

Ministarstvo poljoprivrede je objavilo Javni poziv za podnošenje Zahtjeva za dodjelu sredstva za provedbu Programa potpora primarnim poljoprivrednim proizvođačima koji koriste poljoprivredno zemljište zaštićeno kao kulturno dobro.

Svrha Programa je primarnim poljoprivrednim proizvođačima koji koriste poljoprivredno zemljište zaštićeno kao kulturno dobro dodijeliti potporu kao kompenzaciju za smanjenu dohodovnost zbog obveze poštivanja propisa o zaštiti kulturnih dobara.

Prihvatljivi korisnici Programa su primami poljoprivredni proizvođači upisani u Upisnik poljoprivrednika, s poljoprivrednim površinama za koje je izdano Rješenje.

Za provedbo Programa u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2022. godinu i projekcijama za 2023. i 2024. godinu osigurana su sredstva u ukupnom iznosu od 5.000.000,00 kuna odnosno 662.690,52 eura.

Javni poziv otvoren je do 15. studenoga 2022. godine.

Više informacija na sljedećoj poveznici.

Posljednje objave

Objavljen javni poziv za projekt ZelEn

HEP Opskrba i Hrvatska elektroprivreda raspisali su javni poziv za ZelEn, donaciju projekata iz područja energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije integriranih u građevine i sustavnog gospodarenja energijom za potrebe ustanova javnoga sektora...

Skip to content