Javni poziv unapređenja poljoprivrede i ruralnog područja VSŽ za 2024. godinu

}

26. ožujka 2024.

Župan Vukovarsko-srijemske županije raspisuje JAVNI POZIV unapređenja poljoprivrede i ruralnog područja Vukovarsko-srijemske županije za 2024. godinu (u nastavku: Javni poziv).

Svrha Javnog poziva je povećanje konkurentnosti poljoprivrednih djelatnosti i povećanje održivosti gospodarstava, promicanje organizacije prehrambenog lanca i upravljanja rizicima u poljoprivredi, udruživanje proizvođača, obnavljanje, očuvanje i poboljšanje ekosustava ovisnih o poljoprivredi, smanjenja siromaštva te poticanje gospodarskog razvoja u ruralnim područjima.

Prihvatljivi korisnici su:

  • poljoprivredna gospodarstva – upisana u Upisnik poljoprivrednika pri Agenciji za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju sa sjedištem i poljoprivrednom proizvodnjom na području Vukovarsko-srijemske županije.
  • poduzetnici, fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik/registar djelatnosti za koju traže potporu te su nositelji europske oznake kvalitete i/ili županijske robne marke ili,
  • proizvođačke grupe, organizacije, klasteri registrirane sukladno Zakonu o uređenju tržišta poljoprivrednih proizvoda, te organizacije koje su priznate ili su u proceduri priznavanja od strane Ministarstva poljoprivrede.

Financijska sredstva za provedbu drugog Javnog poziva unapređenja poljoprivrede i ruralnog područja Vukovarsko-srijemske županije za 2024. godinu osigurana su u Proračunu Vukovarsko-srijemske županije, GLAVA 008 01: Upravni odjel za poljoprivredu, Program: Poticanje razvoja poljoprivrede, Tekući projekt: Povećanje konkurentnosti poljoprivredno-prehrambenog sektora u iznosu od 230.000,00 €.

Rok za podnošenje prijava traje od dana objave Javnog poziva na mrežnim stranicama do 25.04.2024. godine.

Više informacija na: https://vusz.hr/javni-poziv-unapredenja-poljoprivrede-i-ruralnog-podrucja-vsz-za-2024-godinu/

Posljednje objave

Skip to content