Fond za mala i srednja poduzeća 2023.

}

27. siječnja 2023.

Ideas Powered for Business – Fond za MSP-ove je shema bespovratnih sredstava u obliku vrijednosnih kupona (vaučera) osmišljena za pomoć malim i srednjim poduzećima (SME) EU-u u zaštiti njihovih prava intelektualnog vlasništva (IP) kojima će se sufinancirati aktivnosti povezane s intelektualnim vlasništvom (preddijagnostička usluga povezana s intelektualnim vlasništvom (IP Scan), zaštita žiga i dizajna unutar i izvan EU) kao i aktivnosti povezane s patentima.

Fond za mala i srednja poduzeća – inicijativa je Europske komisije koju provodi Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO), a trajat će od 23. siječnja do 8. prosinca 2023. godine.

Sredstva su ograničena i dostupna po principu tko prvi dođe, prvi dobije.

Zaštita intelektualnog vlasništva (IP) je obavezna u digitalno doba. To je legalan način izbjegavanja kopiranja ili korištenja jedinstvenih ideja, proizvoda ili usluga bez dopuštenja. Zaštita intelektualnog vlasništva putem Fonda za mala i srednja poduzeća može pokriti mnogo različitih dobara, uključujući robne marke, dizajne, patente i biljne sorte.

Financijska potpora se nudi malim i srednjim poduzećima osnovanim u Europskoj uniji. Prijavu može podnijeti vlasnik, zaposlenik ili ovlašteni vanjski predstavnik u njihovo ime. Bespovratna sredstva se dodjeljuju malim i srednjim poduzećima, a povrat se uvijek prenosi izravno na njihov bankovni račun.

image (6).png

Postupak prijave je jednostavan, a potrebni su sljedeći dokumenti (pdf format):

  • bankovni izvod poduzeća (uzorak) koji sadrži sljedeće podatke: naziv poduzeća kao vlasnika računa, IBAN s kodom države (primjeri), i BIS/SWIFT kod
  • potvrdu o PDV-u poduzeća ili potvrda o nacionalnom registracijskom broju koju je izdalo nadležno nacionalno tijelo
  • ako malo i srednje poduzeće koristi usluge vanjskog predstavnika mora se dostaviti  Izjava časti (predložak), potpisana od strane ovlaštenog vlasnika ili zaposlenika malog i srednjeg poduzeća.

Prijava | SME Fund 2023 (europa.eu)

Poziv

Popis indikativnih naknada koje se mogu nadoknaditi po aktivnosti u Hrvatskoj.

Webinar: Osnažite svoje poslovanje s novim izdanjem Fonda za mala i srednja poduzeća, Utorak, 31. siječnja 2023. godine od 10-10,50 sati CET.

Posljednje objave

Otvoren drugi poziv Interreg Središnja Europa

Program transnacionalne suradnje Interreg Središnja Europa 2021. – 2027. otvara drugi poziv na dostavu projektnih prijedloga u ovoj perspektivi te poziva zainteresirane javne i privatne organizacije na dostavu projektnih prijedloga. Poziv je otvoren za 4...

Skip to content