Dugoročna vizija za ruralna područja EU-a: pokretanje Ruralnog pakta

}

22. prosinca 2021.

Europska komisija je pokrenula inicijativu Ruralni pakt koja je najavljena u Dugoročnoj viziji ruralnih područja EU-a predstavljenoj u lipnju 2021. godine.

Novi pakt ima za cilj mobilizirati javna tijela i dionike da djeluju u skladu s potrebama i težnjama ruralnih područja. Osigurat će se zajednički okvir za angažiranje i suradnju na razini EU, nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini.

Potpredsjednica Šuica, povjerenik Wojciechowski i povjerenik Ferreira uputili su otvoreni poziv pridruživanju raspravi o Ruralnom paktu.

Pozivaju se svi zainteresirani na iskazivanje svoje podrške ciljevima vizije te sudjelovanju u razvoju i provedbi Ruralnog pakta. Komisija će olakšati ovaj okvir s partnerima i mrežama te potaknuti razmjenu ideja i najboljih praksi na svim razinama.

Na temelju širokih konzultacija s građanima i ruralnim dionicima, Dugoročna vizija ruralnih područja EU-a identificira hitne izazove i ističe neke od najperspektivnijih mogućnosti koje su dostupne tim područjima. Uz potporu Ruralnog pakta i Ruralnog akcijskog plana koje je pokrenula Komisija, Dugoročna vizija ima za cilj učiniti ruralna područja EU-a jačima, povezanijima, otpornijima i prosperitetnijim.

Izvor

Posljednje objave

Skip to content