Culture Moves Europe – primjeri prakse

}

4. srpnja 2024.

Ususret posljednjem pozivu Culture Moves Europe – za podršku individualnoj mobilnosti umjetnika i kulturnih profesionalaca iz ciklusa 2021 – 2024, Desk Kreativne Europe – Kultura organizira webinar u srijedu 10. srpnja 2024. godine s početkom u 10:00 sati.

Culture Moves Europe je mehanizam namijenjen podršci individualnoj mobilnosti umjetnika i kulturnih profesionalaca koja je implementirana u program Kreativna Europa. Pozivi se provode od 2021. godine a za razdoblje 2021. – 2024. osiguran je budžet od EUR 21 milijun koji je bio na raspolaganju u okviru tri poziva s dvije teme: individualna mobilnost i rezidencije. U narednom razdoblju od 2025. – 2027. pozivi će se nastaviti jednakim tempom.

U kolovozu ove godine očekuje se posljednji poziv za individualnu mobilnost iz prvog ciklusa, zbog čega je Desk Kreativne Europe – Kultura priredio webinar s primjerima dobrih praksi koje će podijeliti umjetnici i profesionalci koji su iskoristili mogućnosti mehanizma Culture Moves Europe. Na webinaru će biti prezentiran nadolazeći poziv za individualnu mobilnost, a u glavnom djelu predstavit će se četiri primjera prakse – mobilnost grupe individualaca iz područja kulturne baštine, dvije umjetnice iz područja glazbe i vizualnih umjetnosti te rezidencijalni projekt održan u Jelsi na otoku Hvaru.

Pozivaju se svi zainteresirani da se pridruže 10. srpnja na webinaru  od 10:00 do 11:30  sati kako bi doznali pojedinosti i iskustva gostiju te pronašli inspiraciju za nadolazeći poziv!

Webinar će se održati na MC Teams platformi, a svi zainteresirani obavezni su ispuniti online prijavu nakon čega će im biti dostavljen link za sudjelovanje. 

Više informacija na: https://deskkultura.hr/hr/dogadanja/culture-moves-europe-primjeri-prakse

Posljednje objave

Objavljen javni poziv za projekt ZelEn

HEP Opskrba i Hrvatska elektroprivreda raspisali su javni poziv za ZelEn, donaciju projekata iz područja energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije integriranih u građevine i sustavnog gospodarenja energijom za potrebe ustanova javnoga sektora...

Skip to content