Zeleni gradovi – Europska komisija pokreće natječaj za sljedeće pobjednike zelene prijestolnice i zelenog lista

}

3. veljače 2022.

Europska komisija poziva europske gradove da krenu na put održivosti te da se prijave za Europsku zelenu prijestolnicu 2024. i nagradu „Europski zeleni list” 2024.

Nagradama se promiču i nagrađuju napori europskih gradova koji nastoje poboljšati kvalitetu života svojih stanovnika i smanjiti njihov utjecaj na lokalno i globalno okruženje. Pobjedničkim gradovima dodijelit će se financijska nagrada i pridružit će se sve većoj mreži vodećih europskih gradova koji dijele znanje i stručnost.

Nagrade su otvorene za gradove: nagrada za zelenu prijestolnicu Europe otvorena je za gradove s više od 100.000 stanovnika, a Europska nagrada za zeleni list otvorena je za sve gradove s 20.000 do 99.999 stanovnika.

Dobitnik nagrade Zelena prijestolnica dobit će 600.000 eura, a najviše dva grada dobit će po 200.000 eura kao dobitnici Zelenog lista. Financijskom nagradom pridonosi se potpori pobjedničkim gradovima u provedbi inicijativa i mjera za poboljšanje njihove ekološke učinkovitosti i dopiranju do građana, posebno tijekom njihove pobjedničke godine.

Rok prijave je 25. ožujka 2022. godine.

Prijavite se na natječaj ovdje.

Internetske stranice europske zelene prijestolnice.

Internetske stranice European Green Leaf.

Posljednje objave

Skip to content