Usvojen Plan razvoja Vukovarsko-srijemske županije za razdoblje od 2021.-2027. godine

}

15. prosinca 2022.

Na današnjoj, 15. sjednici Županijske skupštine Vukovarsko-srijemske županije  u Vinkovcima donesena je Odluka o usvajanju Plana razvoja Vukovarsko-srijemske županije za razdoblje od 2021.-2027. godine.

Plan razvoja Vukovarsko-srijemske županije za razdoblje 2021.-2027. godine je najvažniji srednjoročni akt strateškog planiranja kojim se utvrđuju ciljevi sveobuhvatnog razvoja Vukovarsko-srijemske županije, a sukladno kojem će se provoditi regionalna politike u svrhu razvoja cjelokupne zajednice. Plan razvoja Vukovarsko-srijemske županije je usklađen s Nacionalnom razvojnom strategijom Republike Hrvatske do 2030. godine, a predstavlja okvir za povlačenje sredstava iz fondova Europske unije. Izrađen je sukladno uputama navedenima u Priručniku o strateškom planiranju Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU, a ključni dionici izrade bili su Upravni odjel za gospodarstvo i održivi razvoj VSŽ kao nositelj izrade, RA VSŽ kao koordinator izrade, Radne skupine te Partnersko vijeće za područje VSŽ.

Izvjestiteljice na ovu temu pred Županijskom skupštinom bile su gđa. Zrinka Čobanković, ravnateljica Razvojne agencije VSŽ i Marija Budimir, v. d. pročelnice Upravnog odjela za gospodarstvo i održivi razvoj VSŽ.

Posljednje objave

Skip to content