Studijski posjet Dubrovniku u okviru projekta „Centar za suvremene tehnologije i obrazovanje u poljoprivredi, II. faza“

}

25. veljače 2022.

U okviru projekta „Centar za suvremene tehnologije i obrazovanje u poljoprivredi, II. faza“  čiji je nositelj Poljoprivredno šumarska škola Vinkovci, a partneri Vukovarsko-srijemska županija, Razvojna agencija Vukovarsko-srijemske županije, Srednja škola Ilok, Obrtničko-industrijska škola Županja, Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek te Vinka Plus d.o.o., održano je prvo u nizu planiranih studijskih putovanja.

Osim nastavnika i stručnih suradnika iz škola nositelja i partnera studijskom putovanju nazočila je i predstavnica Vukovarsko-srijemske županije, v.d. pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i društvene djelatnosti, Jadranka Mustapić- Karlić kao i voditeljice projekta ispred Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske.

Projekt čija ukupna vrijednost iznosi 35.910.395,54 kn financiran iz Europskog socijalnog fonda, a u okviru kojeg će se nabaviti specijalizirana oprema za strukovne škole uključene u projekt te definirati model funkcioniranja RCK, razviti tri standarda zanimanja, dva programa prilagođena osobama s invaliditetom, četiri programa za odrasle, stavlja poseban naglasak na stručno usavršavanje i unaprjeđenje kompetencija odgojno-obrazovnih radnika.

Studijski posjet u trajanju od  četiri dana, od 20. do 23. veljače 2022. godine, obuhvatio je  posjet Turističko-ugostiteljskoj školi Dubrovnik koja je imenovana regionalnim centrom kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva. Bila je to prilika za obilazak škole, radova koji su u tijeku, također u okviru projekta te održavanje radnog sastanka s ciljem razmjene iskustava, problematike i izazova u provedbi projekta.

Studijsko putovanje obuhvatilo je i  posjet Rasadniku Čibača, Zavoda za mediteranske kulture Sveučilišta u Dubrovniku gdje su uz stručno vodstvo sudionici bili upoznati s novim tehnologijama proizvodnje sadnica karakterističnih za ovo podneblje te Obrtno tehničkoj školi Split, koja je imenovana regionalnim centrom kompetentnosti iz sektora elektrotehnike i računalstva,  što je ujedno bila prilika za umrežavanje i uspostavu buduće suradnje.

Posljednje objave

Skip to content