1.960.103,78 kuna Razvojnoj agenciji Vukovarsko-srijemske županije

}

20. rujna 2021.

Ministrica Nataša Tramišak je 17. rujna u maloj županijskoj vijećnici Vukovarsko-srijemske županije u Vinkovcima uručila ugovore o sufinanciranju EU projekata u vrijednosti 7,3 milijuna kuna županu Damiru Dekaniću, ravnatelju Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije Iliji Coti, zamjeniku gradonačelnika Vinkovaca Josipu Romiću te direktorici Agencije za razvoj i investicije grada Vinkovaca Danijeli Slipčević.

Razvojnoj agenciji Vukovarsko-srijemske županije odobren je 100%-tni traženi iznos (1.960.103,78 kuna) za vlastito učešće u provedbi projekta „ESI fondovima do održivog razvoja Vukovarsko-srijemske županije“ koji je u provedbi i za koji je prethodno odobreno 22.214.508,25 kuna bespovratnih sredstava dok vlastito sufinanciranje od strane osnivača Agencije, Vukovarsko-srijemske županije iznosi 3.929.207,56 kuna.

Na provedbi projekta trenutno sudjeluje 29 djelatnika od planiranih 34 čiji se rad financira 85% iz projekta (22.214.508,25 kn bespovratna sredstva) i 15% iz sredstava osnivača Vukovarsko-srijemske županije (3.929.207,56 kn).

Odobrenjem ovog projekta u 100%-tnom traženom iznosu (1.960.103,78 kuna) rad djelatnika Agencije koji rade na projektu, a koji županija financira s 15% smanjuje se na 7,5% što predstavlja smanjenje vlastitog učešća županije u projektu za 50%.

Posebno želimo napomenuti da ovdje govorimo o ugovorenim bespovratnim sredstvima, sada u ukupnom iznosu od 24.174.612,00 kuna koja je ugovorila Razvojna agencija Vukovarsko-srijemske županije koja se tek realiziraju po odobrenim zahtjevima za nadoknadom sredstava što konkretno znači da djelatnici Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije ista trebaju opravdati kroz svoje djelatnosti i svoj rad.

Projekt su osmislili djelatnici Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije koja je i nositelj projekta s ciljem pružanja besplatne potpore (potencijalnim) korisnicima za pripremu i provedbu projekata te jačanja kapaciteta lokalne i područne (regionalne) samouprave te za uspješno planiranje i provedbu mjera usmjerenih na korištenje sredstava EU fondova.

Još jednom pozivamo sve potencijalne korisnike naših usluga da nam se jave i da ih koriste jer su za njih besplatne, a mi kroz pružanje tih usluga „povlačimo“ odobrena sredstva iz projekta.

Posebno se zahvaljujemo Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije na čelu s ministricom Tramišak što prepoznaje i podupire rad Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije, županiji vukovarsko-srijemskoj i županu Damiru Dekaniću na potpori i jačanju uloge Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije te svim korisnicima naših usluga.

Ovaj Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava predstavlja nam snažan poticaj za daljnji rad.

Posljednje objave

Objavljen javni poziv za projekt ZelEn

HEP Opskrba i Hrvatska elektroprivreda raspisali su javni poziv za ZelEn, donaciju projekata iz područja energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije integriranih u građevine i sustavnog gospodarenja energijom za potrebe ustanova javnoga sektora...

Skip to content