Radni posjet Općini Andrijaševci

}

7. rujna 2021.

Načelnik Općine Andrijaševci,  g. Ante Rajković, 6. rujna 2021. godine u prostorijama Općine ugostio je ravnatelja Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije, g. Iliju Cota i djelatnike Agencije, koji su boravili u radnom posjetu Općini Andrijaševci, kako bi se upoznali s projektima i aktivnostima Općine.

Na sastanku se razgovaralo o mnogobrojnim razvojnim projektima Općine, a posebno je istaknuta važnost projekata iz područja socijalne i komunalne infrastrukture koji se financiraju iz programa ministarstava Republike Hrvatske, ali i onih koji se financiraju iz EU fondova ili se pripremaju za EU natječaje, a koji stvaraju poticajno i povoljno okružje za život njezinih stanovnika. Neki od mnogobrojnih projekata su i izgradnja i razvoj sportsko-rekreacijskih zona, izgradnja adrenalinskog parka, izgradnja poslovno-gospodarske zone Sremac. Poslovna zona Sremac nalazila bi se u neposrednoj blizini naselja i prostirala bi se na oko šest hektara zemljišta, opremljenog svom potrebnom infrastrukturom.

Načelnik Općine, g. Rajković predstavio je i plan naselja s 152 obiteljske kuće koje će postati dom za mlade obitelji. Uz kuće, u naselju bi se nalazili i sportski tereni za mali nogomet, košarku i tenis, kao i dječja igrališta, energana, koja bi osiguravala toplinsku energiju za objekte, ali i zatvoreni bazen koji bi se grijao viškom toplinske energije iz te energane.

Ravnatelj Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije, g. Ilija Cota, pohvalio je rad Općinske uprave na čelu s Načelnikom te je naglasio kako on, kao Ravnatelj Agencije, i svi njezini djelatnici stoje maksimalno na raspolaganju svim jedinicama lokalne samouprave u pripremi projekata za prijavu na natječaje za sredstva iz EU fondova, pa tako i Općini Andrijaševci jer se zajedničkom suradnjom mogu postići još veći uspjesi.

Nakon uvodnog sastanka u održanog u prostorijama Općine, djelatnici Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije u pratnji domaćina posjetili su nekoliko lokacija u Općini koji su bili ili će biti predmet ulaganja i razvoja. Od svih posjećenih lokaliteta, istaknuo bi se obilazak obiteljske kuće Fuchs i zgrade „NK Frankopan“ nakon čega je upriličena vožnja turističkom brodicom na rijeci Bosut.

Na kraju radnog posjeta, ravnatelj Cota, poželio je mnogo uspjeha Općini u daljnjem radu i projektima te zahvalio na lijepom i ugodnom domaćinstvu te je postignut dogovor o jačoj i boljoj suradnji koja će uvelike doprinijeti i razvoju Općine, ali razvoju cijele Županije.

Posljednje objave

Objavljen javni poziv za projekt ZelEn

HEP Opskrba i Hrvatska elektroprivreda raspisali su javni poziv za ZelEn, donaciju projekata iz područja energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije integriranih u građevine i sustavnog gospodarenja energijom za potrebe ustanova javnoga sektora...

Skip to content