Radionica programa Građani jednakost, prava i vrijednosti (CERV)

}

15. ožujka 2023.

Nacionalna kontakt točka programa Unije Građani, jednakost, prava i vrijednosti pri Uredu za udruge Vlade Republike Hrvatske, u suradnji sa VURA – Razvojna agencija Vukovar d.o.o.  organizira interaktivnu, kreativnu radionicu za razvoj projektnih ideja programa Europske unije Građani, jednakost, prava i vrijednosti (CERV). Događanje će se održati u Vukovaru, 24. ožujka 2023. godine, u dvorani za edukacije poslovno-inovacijskog centra BIC Vukovar (Gospodarska Zona 15, 32000, Vukovar).

Program Građani, jednakost, prava i vrijednosti (CERV) najveći je program u povijesti Europske unije namijenjen promicanju i zaštiti vrijednosti Unije: demokracije, vladavine prava, temeljnih prava, transparentnosti i dobrog upravljanja. Njegov opći cilj je zaštita i promocija prava i vrijednosti sadržanih u Ugovorima, Povelji o temeljnim pravima i primjenjivim međunarodnim konvencijama o ljudskim pravima, kroz pružanje financijske podrške podršku OCD-ima i drugim neprofitnim dionicima u promociji tih prava i zajedničkih vrijednosti kroz poticanje građanskog i demokratskog sudjelovanja radi očuvanja i daljnjeg razvoja otvorenih, demokratskih, ravnopravnih i uključivih društava utemeljenih na pravima i vladavini prava.

Sudionici će se upoznati s osnovnim obilježjima CERV programa, njegovim ciljevima, kriterijima te dobiti informacije o trenutno otvorenim i planiranim pozivima. Dodatno, sudionici će se upoznati sa središnjim portalom za prijavu projekata na programe Europske unije (Funding and tender opportunities portal – FTOP), projektnom dokumentacijom nužnom za prijavu te raditi na oblikovanju svojih projektnih ideja.

Program radionice je u prilogu.

Sudjelovanje je moguće isključivo popunjavanjem web prijavnice koja je dostupna na https://www.cerv.hr/vijesti/interaktivna-kreativna-radionica-cerv-programa-u-vukovarsko-srijemskoj-zupaniji/  do 22. ožujka 2023. Ukoliko ste se uspješno prijavili, smatrajte da je to ujedno i potvrda vašeg sudjelovanja.

Ured za udruge Vlade RH kao Nacionalna kontakt točka osigurava materijale i osvježenja, dok sudionici snose troškove eventualnog puta i smještaja.

Više informacija o CERV programu potražite na www.cerv.hr ili kontaktirajte nas na cerv@udruge.vlada.hr .

Posljednje objave

Objavljen javni poziv za projekt ZelEn

HEP Opskrba i Hrvatska elektroprivreda raspisali su javni poziv za ZelEn, donaciju projekata iz područja energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije integriranih u građevine i sustavnog gospodarenja energijom za potrebe ustanova javnoga sektora...

Skip to content