“Pronađena NEET“

}

12. siječnja 2023.

“Pronađena NEET“ je projekt čiji je nositelj PRONI Centra za socijalno podučavanje, a partneri u istom su Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije, Pučko otvoreno učilišta Osijek, Nansen dijalog centar Osijek te područni uredi Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje Vukovar i Osijek.

Kroz projekt uključene su mlade osobe u nepovoljnom položaju, koje pripadaju skupini izvan sustava obrazovanja, zapošljavanja i treninga (tzv. NEET skupina) na području Vukovarsko-srijemske te Osječko-baranjske županije. Navedena ciljna skupina kroz projekt je prošla kroz brojne aktivnosti uključivanja, osobnog razvoja, stručnog obrazovanja te osnaživanja za uključivanje u obrazovne programe i tržište rada. Kroz projekt su integrirane ključne komponente neformalnog i formalnog obrazovanja, osobnog pristupa u razvoju pojedinca, razvoj novih metoda i pristupa u radu s ciljanom skupinom te je ojačana platforma javno-civilnog partnerstva u dugoročnoj asistenciji osoba u NEET statusu.

Projekt je financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u ukupnom iznosu od 1.557.623,41 kn, a provodi se u sklopu poziva “Pronađi me!” – provedba aktivnosti dosega i obrazovanja neaktvnih mladih osoba u NEET statusu.

Više informacija o ostvarenim rezultatima projekta možete pronaći u priloženoj infografici.  

Posljednje objave

Otvoren drugi poziv Interreg Središnja Europa

Program transnacionalne suradnje Interreg Središnja Europa 2021. – 2027. otvara drugi poziv na dostavu projektnih prijedloga u ovoj perspektivi te poziva zainteresirane javne i privatne organizacije na dostavu projektnih prijedloga. Poziv je otvoren za 4...

Skip to content