Projektu STEMajmo odlukom o financiranju odobreno 6.661.369,81 kuna

}

7. srpnja 2022.

  1. lipnja 2022. godine ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Nataša Tramišak, donijela je Odluku o financiranju sredstvima iz Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora za 15 projekata ukupne vrijednosti 68.293.712,89 kuna. Razvojna agencija Vukovarsko-srijemske županije sudjelovala je u pripremi i prijavi projekta „Unaprjeđenje infrastrukture i poboljšanje STEM vještina u osnovnim školama Vukovarsko-srijemske županije (STEMajmo)“ kojem su odobrena bespovratna sredstva u iznosu od 6.661.369,81 kuna te će se financirati u intenzitetu od 100% ukupnih prihvatljivih troškova.

Nositelj projekta je Osnovna škola Antuna i Stjepana Radića Gunja dok su partneri Društvo osoba s invaliditetom „Zvjezdice“ iz Gunje, Osnovna škola Gradište, Osnovna škola Matija Antun Reljković Cerna, Osnovna škola Lipovac, Osnovna škola Julija Benešića Ilok, Poljoprivredno šumarska škola Vinkovci, Multinorm d.o.o. Cerna, Åpenhet AS Oslo (Kraljevina Norveška) i Mæla ungdomsskole Skien (Kraljevina Norveška).

Kroz inovativan i interdisciplinaran način modernizacijom i opremanjem učionica biologije, kemije, tehničke kulture i informatike, uspostavom vanjskih učionica i vrtova približit  će se područje STEM-a  djeci osnovnoškolskog uzrasta, učiniti ga zanimljivim i dodatno ih usmjeriti na buduće potrebe tržišta rada, a sve kroz suradnju spomenutih škola, Društva osoba s invaliditetom „Zvjezdice“, uspješne lokalne tvrtke Multinorm d.o.o. te kroz bilateralnu suradnju s norveškim partnerima.

Razvojna agencija Vukovarsko-srijemske županije nastavlja i drugu polovicu ove godinu kako je i započela, odnosno s velikim uspjesima u pripremi i provedbi projekata ključnih za razvoj Vukovarsko-srijemske županije.

Posljednje objave

Skip to content