Projekt Scinergy: jedinstvena prilika tvrtkama za besplatnu suradnju sa znanstvenicima u razvoju inovativnih rješenja

}

10. siječnja 2024.

Inovacijski centar Nikola Tesla pokrenuo je, uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja, projekt Scinergy u okviru svojeg programa Nuqleus. Cilj je projekta tvrtkama u Hrvatskoj omogućiti ekskluzivan pristup ekspertizi vrhunskih znanstvenika i znanstvenoj infrastrukturi koja im je potrebna za razvoj ili unaprjeđenje proizvoda, usluga ili poslovnih procesa te tako potaknuti jaču suradnju poslovne i znanstvene zajednice. Riječ je o pilotu globalnog projekta Europske komisije koji koordinira Svjetska banka u suradnji s međunarodnim partnerima London Business School i Massachusetts Institute of Technology.

Prijaviti se može bilo koja tvrtka registrirana u Hrvatskoj, kojoj je potrebna znanstvena ekspertiza kako bi postala inovativnija i konkurentnija na tržištu. Prijavljene tvrtke bit će uparene sa znanstvenicima čija se ekspertiza i specifična znanja najbolje podudaraju s njihovim potrebama, a područja ekspertize uključuju umjetnu inteligenciju, energetiku, elektrotehniku, računarstvo, biotehnologiju, agronomiju, medicinu, fiziku i druga.

Odabrani znanstvenici i predstavnici tvrtki susrest će se na matchmaking događanju u veljači 2024., gdje će se upoznati i istražiti potencijale za suradnju. Uparene tvrtke i znanstvenici potom će tijekom dvomjesečnog razdoblja kroz vođene sastanke dobiti potrebnu edukaciju, pomoć u strukturiranju suradnje, uvid u mogućnosti za financiranje i ostalu podršku.

Za sudjelovanje u projektu Scinergy tvrtke se mogu prijaviti do 21. siječnja 2024. Sudjelovanje u projektu je besplatno za sve odabrane sudionike, a financira se EU sredstvima.

Više o projektu Scinergy i postupku prijave doznajte na poveznici https://nuqleus.io/scinergy/. Odgovore na sve eventualne nedoumice u vezi prijave možete saznati na webinaru koji će se održati 16. siječnja s početkom u 10:00 sati. Prijave za webinar zaprimaju se putem obrasca na poveznici.

Vijest preuzeta sa hamagbicro.hr.

Posljednje objave

Javni poziv za sufinanciranje troškova jednog pripremnog tečaja za polaganje ispita državne mature ili jednog pripremnog tečaja za polaganje razredbenog ispita i upis na studijske programe u akademskoj godini 2024./2025.

U svrhu sufinanciranja troškova jednog pripremnog tečaja za polaganje ispita državne mature ili jednog pripremnog tečaja za polaganje razredbenog ispita za upis na studijske programe u akademskoj godini 2024./2025.,Ministarstvo hrvatskih branitelja objavljuje Javni...

Skip to content