Projekt “Pronađena NEET”

}

6. kolovoza 2021.

„Pronađena NEET“ projekt je koji Razvojna agencija Vukovarsko-srijemske županije kao partnerska institucija provodi sa nositeljem projekta PRONI Centrom za socijalno podučavanje i partnerima Pučko

otvoreno učilište Osijek, Nansen dijalog centar Osijek, te područnih ureda Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje Vukovar i Osijek.

Cilj projekta Pronađena NEET je doprinijeti dosegu, aktivaciji i motiviranju mladih neaktivnih osoba u NEET (“Not in Education, Employment, or Training”) statusu do 29 godina  na uključivanje u obrazovne programe i tržište rada putem informiranja, osnaživanja i uspostave novih usluga i servisa na području Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije.

Projekt će osigurati mapiranje, uključivanje, osobni razvoj, stručno obrazovanje te osnaživanje za

uključivanje u obrazovne programe i tržište rada za 30 višestruko marginaliziranih mladih u NEET

statusu iz zajednica u Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Osobe s NEET statusom su osobe koje se ne nalaze u procesu školovanja, zaposlenja, nisu u evidenciji HZZ-a kao nezaposlene osobe te nisu polaznici već postojećeg verificiranog tečaja.  Za sve prijavljene polaznike – NEET-ovce svi tečajevi su besplatni. Također, za najboljeg NEET-ovca iz projekta su osigurana sredstva za nagradu, a nagrada je polaganje vozačkog ispita u autoškoli.

Projekt se provodi u okviru programa Europskog socijalnog fonda “Pronađi me!” – provedba

aktivnosti dosega i obrazovanja neaktivnih mladih osoba u NEET statusu, a financiran je sredstvima EU

u ukupnom iznosu od 1.557.623,41 kn.

Projekt traje od 12. srpnja 2021. do 11. siječnja 2023. godine, u ukupnom trajanju od 18 mjeseci.

Posljednje objave

Skip to content