Poziv – Vrijednosti Unije (CERV-2022-CITIZENS-VALUES)

}

17. prosinca 2021.

Poziv Vrijednosti Unije novi je i ujedno najveći poziv programa CERV. Dostupan je 51 milijun eura za potporu organizacijama civilnog društva na lokalnoj razini kroz novu shemu financiranja (kaskadna bespovratna sredstva).

Organizacije civilnog društva igraju važnu ulogu u promicanju kulture vrijednosti, temeljene na vladavini prava, demokraciji i temeljnim pravima, a također ključni su partneri država članica kako bi ih poduprle u njihovim naporima da promiču i štite temeljna prava, demokraciju i vladavinu zakona.

Svrha ovog poziva za dostavu prijedloga je odabrati i podržati ograničeni broj neovisnih posrednika u najvećem broju država članica, koji će:

  • izgraditi kapacitete velikog broja organizacija civilnog društva (OCD) aktivnih na lokalnoj, regionalnoj i/ili nacionalnoj razini
  • pružiti im financijsku potporu (kaskadna potpora).

Prioriteti ovog poziva su:

  • podizanje svijesti o pravima i vrijednostima kroz potporu organizacijama civilnog društva
  • ojačati zaštitu i promicanje vrijednosti Unije, uključujući poštivanje vladavine prava
  • pridonijeti demokratskim vrijednostima, uključujući potporu dijalogu, transparentnosti i dobrom upravljanju, uključujući slučajeve smanjenja prostora za civilno društvo.

Rok za prijavu je 29. ožujka 2022. godine.

On-line informativna radionica o Pozivu za podnošenje prijedloga bit će organizirana 25. siječnja 2022. godine. Kako biste se registrirali, molimo provjerite pod “Ažuriranje poziva” i “Novosti” na početnoj stranici CERV programa.

Dokumentacija za Poziv.

Više informacija o Pozivu.

Posljednje objave

Skip to content