Poziv – Novi europski Bauhaus booster 2.0

}

7. veljače 2023.

Objavljen je poziv Novi europski Bauhaus booster 2.0.

Europski institut za inovacije i tehnologiju (EIT) objavio je predmetni poziv za dodjelu potpora start-upovima ili rastućim poduzećima koja razvijaju inovativna rješenja u skladu s temeljnim vrijednostima Novog europskog Bauhausa (održivost, estetika i uključivost) i sljedećim prioritetima:

·         ponovno povezivanje s prirodom

·         vraćanje osjećaja pripadnosti

·         davanje prioriteta mjestima i ljudima kojima je to najpotrebnije

·         potreba za dugoročnim razmišljanjem o životnom ciklusu u industrijskom ekosustavu.

Kako bi pomogli u poticanju nove europske transformacije, članovi EIT zajednice, uključujući EIT Digital, EIT Climate-KIC, EIT Food, EIT Manufacturing i EIT Urban Mobility, pružit će ovu podršku najinovativnijim pothvatima koji pokreću održive promjene u gradovima, industriji, za dobrobit klime, proizvodnje hrane i podizanja opće kvalitete života ljudi.

Dvadeset odabranih poduzeća dobit će financijsku podršku u ukupnoj vrijednosti od 1 milijun EUR, a prihvaćeni programi bit će financirani bespovratnim sredstvima u iznosu od 10.000 – 40.000 EUR. Ovim pozivom dobit će i priliku razvijati se putem mentorstva, treninga, te umrežavanja u međunarodnoj zajednici inovacija.

Pokrenut od strane Europske komisije, Novi europski Bauhaus pretvara Europski zeleni plan u opipljivo, pozitivno iskustvo u kojem svi Europljani mogu sudjelovati i zajedno napredovati.

Rok za prijavu je 13. ožujka 2023. godine.

Prijava i više informacija dostupno je ovdje.

Posljednje objave

Skip to content