Poziv javna nabava za razvoj inovacija

}

7. veljače 2022.

Otvoren je poziv za podnošenje prijedloga za bespovratna sredstva EU, akcija u području javne nabave inovacija Program jedinstvenog tržišta (SMP COSME).

Europska komisija želi dalje razvijati potencijal javne nabave inovacija u cijeloj EU. To je moguće ako javni kupci s praktičnim iskustvom u PPI-u svoje znanje mogu prenijeti drugima bez ili s ograničenim iskustvom. Akcija će omogućiti izgradnju opsežne referentne baze za aktivnosti nabave inovacija i mreže nabavljača, koja bi tada bila otvorena za pridošlice. Uz troškove vezane uz postavljanje radionica i mreže, sudionici će dobiti i financijsku potporu za kupnju inovativnih rješenja.

Opći ciljevi poziva:

  • razviti unutarnje tržište kroz inovacije koje potiču tranziciju prema konkurentnijoj, digitalnoj, zelenijoj i socijalnoj ekonomiji
  • jačanje konkurentnosti i održivosti poduzeća Unije, posebno malih i srednjih poduzeća.

Specifični ciljevi:

  • iskorištavanje javne nabave kao alata za poticanje inovacija u područjima koja su od javnog interesa
  • stvaranje opće pozitivne društvene vrijednosti inovacijom nabavljenom/razvijenom, posebno u području digitalne transformacije, javnog zdravstva i zelenog transformacija.
  • doprinos izgradnji kapaciteta i prijenosu znanja o javnoj nabavi inovacija – povećanje broja nabavljača uključenih u suradničku akciju kao akteri, sljedbenici ili promatrači i razvijanje alata i znanja za replikaciju razvijene nabave inovacija.

Troškovi nabave inovativnih rješenja iznose najviše do 70% ukupnih prihvatljivih troškova.

Prihvatljivi prijavitelji su pravne osobe (javna ili privatna tijela) iz država članica EU-a.

Ukupni proračun iznosi 4.000.000 eura.

Rok za prijavu je 3. svibnja 2022. godine.

Više o programu

Službeni poziv

Posljednje objave

Objavljen javni poziv za projekt ZelEn

HEP Opskrba i Hrvatska elektroprivreda raspisali su javni poziv za ZelEn, donaciju projekata iz područja energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije integriranih u građevine i sustavnog gospodarenja energijom za potrebe ustanova javnoga sektora...

Skip to content