Poziv InnoBuyer

}

28. veljače 2023.

Otvoren je InnoBuyer – Poziv za izazivače čiji program financira Europska komisija.

InnoBuyer nudi financiranje, stručnost i pristup vrhunskim malim i srednjim poduzećima kako bi se ubrzao razvoj inovativnih rješenja za rješavanje potreba organizacija: od identifikacije nezadovoljenih potreba za inovacijama, do nabave inovacija, uključujući zajedničko stvaranje rješenja s inovativnim tvrtkama.

Na otvoreni poziv mogu se prijaviti javne (državne, regionalne i lokalne vlasti) i privatne organizacije koje imaju izazove koje treba riješiti. Planiran je ukupni proračun u iznosu do 1,1 milijun EUR, a bit će dostupan za potporu 15 subjekata s nezadovoljenim potrebama za inovacijama iz bilo kojeg sektora.

Javne i privatne organizacije (izazivači) mogu se prijaviti na InnoBuyer predlažući do 4 nezadovoljene potrebe za inovacijama, amaksimalni iznos bespovratnih sredstava koja se mogu ostvariti po prijavitelju je do 41,5 tisuća EUR.

15 izabranih subjekata pridružit će se programu InnoBuyer kako bi sudjelovali u 4 akcije podrške:

  • Akcija #1Stručnost i financijska podrška do 10.000 EUR za razvoj „Opisa izazova“ koji predstavlja poboljšanu verziju inicijalno dostavljene nezadovoljene potrebe, uzimajući u obzir unose drugih relevantnih odjela u organizaciji  kao što su IT, pravni, menadžment. Cilj je imati poslovno orijentiran tekst koji može biti privlačan i dobro razumljiv inovativnim malim i srednjim poduzećima.
  • Akcija #2Obuka i financijska potpora do 10.000 EUR za učenje i usvajanje najnovijih metodologija o nabavi i tržišnom savjetovanju, prisustvovanje sesijama tržišnog dijaloga za razmjenu nezadovoljenih potreba s potencijalnim rješavačima i prepoznavanje zanimljivih rješenja. Konzorcij InnoBuyer pokrenut će otvoreni poziv za privlačenje inovativnih malih i srednjih poduzeća koja će predložiti rješenja za izazove razvijane u Akciji #1, a od izazivača se očekuje aktivno sudjelovanje u evaluaciji i odabiru rješavača i odgovarajućih predloženih rješenja.
  • Akcija #3: (samo za javne organizacije) Praćenje i financijska potpora do 6.500 EUR za sukreiranje, implementaciju, testiranje i procjenu pilot projekta. U suradnji s inovativnim malim i srednjim poduzećima, za rješavanje nezadovoljene potrebe za inovacijama opisanim u Akciji #1 s rješavačem odabranim u Akciji #2  (rješavač može dobiti do 58.500 EUR za razvoj pilota).
  • Akcija #4: (samo za javne organizacije) Pravna ekspertiza i financijska potpora do 15.000 EUR za izradu i isporuku Opisa poslova (ToR) za pojednostavljeni oblik nabave inovacija kako bi se nabavilo rješenje razvijeno u Akciji #3.

Prijave za InnoBuyer poziv otvorene su na F6S do 31. ožujka 2023. godine, do 17:00 CET.

Vodič za prijavitelje

Više informacija i dokumentacija za poziv dostupna je ovdje.

Posljednje objave

Javni poziv za sufinanciranje troškova jednog pripremnog tečaja za polaganje ispita državne mature ili jednog pripremnog tečaja za polaganje razredbenog ispita i upis na studijske programe u akademskoj godini 2024./2025.

U svrhu sufinanciranja troškova jednog pripremnog tečaja za polaganje ispita državne mature ili jednog pripremnog tečaja za polaganje razredbenog ispita za upis na studijske programe u akademskoj godini 2024./2025.,Ministarstvo hrvatskih branitelja objavljuje Javni...

Skip to content