Poziv Individualna mobilnost umjetnika i kulturnih djelatnika

}

14. listopada 2022.

Nova akcija mobilnosti programa Kreativna Europa nudi potpore za putovanja umjetnicima, stvarateljima i kulturnim djelatnicima kako bi se posvetili međunarodnom projektu po vlastitom izboru. Prijaviti se umjetnici i kulturni djelatnici u sljedećim sektorima: arhitektura, kulturna baština, dizajn i modni dizajn, književni prijevod, glazba, vizualna umjetnost, izvedbene umjetnosti.

Prihvatljivi prijavitelji moraju:

  • imati najmanje 18 godina
  • zakonit boravak u zemlji koja sudjeluje u programu Kreativna Europa
  • biti umjetnički kulturni profesionalac iz kulturnog i kreativnog sektora obuhvaćenog Potprogramom kulture programa Kreativna Europa (vidi gornji popis)
  • podnositelji zahtjeva koji zakonito borave u Ukrajini iznimno će imati mogućnost izravnog podnošenja zahtjeva za bespovratna sredstva za virtualnu mobilnost.

Rok za prijavu do 31. svibnja 2023. godine.

Prijavitelji čiji je projekt odabran imat će godinu dana počevši od dana potpisivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za dovršetak projekta.

Pristupačnost i inkluzivnost u središtu su Kultura pokreće Europu, a posebnu potporu dodijelit će osobama koje žive s invaliditetom i osobama koje se brinu o djeci. Također, pružit će posebnu potporu onima koji putuju u prekomorske zemlje i područja i iz njih, kao i najudaljenijim regijama EU-a. Program mobilnosti posebno je usmjeren na umjetnike u nastajanju i nastojat će održati rodnu i geografsku ravnotežu među svojim primateljima bespovratnih sredstava.

Kultura pokreće Europu jednako je predana održivom i ekološki odgovornom djelovanju. Mjerama mobilnosti ne podupire se putovanje zrakoplovom ispod udaljenosti od 600 km i dodatnim financijskim dodacima  potiče primatelje bespovratnih sredstava na korištenje održivijih prijevoznih sredstava gdje je to moguće.

Nova akcija dio je programa Kreativna Europa za razdoblje 2021. – 2027.

Prijavite se na ovaj poziv.

Saznajte više o Kultura pokreće Europu.

Posljednje objave

Skip to content