Potpora za Kreativni inovativni laboratorij i Novinarsko partnerstvo u 2022.

}

18. ožujka 2022.

Europska izvršna agencija za obrazovanje i kulturu (EACEA) objavila je dva Poziva na dostavu prijedloga za Inovativni kreativni laboratorij i Novinarsko partnerstvo koja se provode u okviru Međusektorskog potprograma koji obuhvaća djelovanja u svim kulturnim i kreativnim sektorima (uključujući i audiovizualni) kako bi se potaknula međusektorska suradnja i inovacije te djelovanja u sektoru informativnih medija. Pozivi za dostavu projektnih prijedloga otvoreni su do 7. rujna 2022. godine.

Unutar specifičnog cilja međusektorskog potprograma je poticanje inovativnih pristupa stvaralaštvu, pristupu, distribuciji i promociji u kulturnim i kreativnim sektorima i s drugim sektorima uključujući digitalizaciju te uzimajući u obzir tržišnu i ne tržišnu dimenziju.

Inovativni kreativni laboratorij potiče aktere iz različitih kulturnih i kreativnih sektora da dizajniraju i testiraju inovativna digitalna rješenja s potencijalnim pozitivnim dugoročnim utjecajem na više kulturnih i kreativnih sektora. Ovim pozivom želi se podržati stvaranje inovativnih rješenja (alata, modela i metodologija) koja se mogu primijeniti na audiovizualni sektor i barem još jedan kreativni i kulturni sektor, a rješenja bi se trebala lako replicirati i imati potencijal za prodor na tržište. Cilj ovog poziva je podržati konkurentnost, proces ozelenjavanja, suradnju, cirkulaciju, vidljivost, dostupnost, raznolikost ili publiku u različitim sektorima.

Prihvatljivi prijavitelji su pravni subjekti (privatni ili javni) koji djeluju i registrirani su na području država koje sudjeluju u Programu. Partnerski konzorcij mora biti sastavljen od minimalno 3 partnera iz minimalno 2 različite zemlje, te treba predstavljati raznolik raspon stručnosti u nekoliko kulturnih i kreativnih sektora, uključujući audiovizualni. Osim što se preporuča da partnerski konzorciji ne budu veliki, preporučljivo je i da vodeći partner bude start-up s partnerima koji predstavljaju i audio-vizualne i kulturne i kreativne sektora.

Za ovaj Poziv osigurana su sredstva u ukupnom iznosu EUR 13 640 000, a predviđeno trajanje podržanih projekta je do 24 mjeseca.

Više o samom Pozivu možete pronaći na poveznici.

Posljednje objave

Skip to content