Održana informativno – edukativna radionica o mogućnostima financiranja putem financijskog instrumenta “Urbani razvojni fond” (UDF)

}

19. lipnja 2024.

Danas je u velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima održana informativno – edukativna radionica o mogućnostima financiranja putem financijskog instrumenta “Urbani razvojni fond” (UDF) za predstavnike javnog sektora, a predavanje su održali stručnjaci iz Hrvatske banke za obnovu i razvitak.

Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) u suradnji s Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije pokrenula je novi financijski instrument – Urbani razvojni fond (UDF), koji se sufinancira sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Integriranog teritorijalnog programa 2021.-2027.

Iz ovog Fonda se financiraju nove dugoročne investicije jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave te društava, ustanova, agencija i drugih pravnih osoba u njihovom vlasništvu ili u vlasništvu Republike Hrvatske. Namjena ovih kredita je ulaganje u osnovna sredstva (materijalna i nematerijalna imovina) subjekata javnog sektora u mješovitu komercijalno-javnu infrastrukturu, odnosno investicije koje uz javni element imaju i određeni komercijalni sadržaj koji podrazumijeva ostvarenje prihoda od naplate usluga korištenja.

Program kreditiranja za Urbani razvojni fond dostupan je na poveznici https://www.hbor.hr/urbani-razvojni-fond/1431

Posljednje objave

Objavljen javni poziv za projekt ZelEn

HEP Opskrba i Hrvatska elektroprivreda raspisali su javni poziv za ZelEn, donaciju projekata iz područja energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije integriranih u građevine i sustavnog gospodarenja energijom za potrebe ustanova javnoga sektora...

Skip to content