Održan informativno-edukativni događaj „EU fondovi 2021. – 2027. – Nove prilike“

}

18. lipnja 2021.

18. lipnja 2021. godine, u prostorima Gradskog Muzeja Vukovar održan je informativno-edukativni događaj „EU fondovi 2021. – 2027. – Nove prilike“. Događaj je organiziran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. U programu su sudjelovali predstavnici: Vlade Republike Hrvatske, Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Ministarstva poljoprivrede, Središnje agencije za financiranje i ugovaranje projekata i programa Europske unije, Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije, Vukovarsko-srijemske županije, Grada Vukovara i drugi.

Svima prisutnima uvodno su se obratili zamjenik gradonačelnika Vukovara g. Filip Sušac, zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije g. Franjo Orešković i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije g. Tomislav Petric. Nakon uvodnog dijela konferencije prisutnima su se obratili državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije g. Velimir Žunac, državni tajnik u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike g. Dragan Jelić, ravnatelj Uprave za potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju u Ministarstvu poljoprivrede g. Goran Lipavić te voditelj službe u Uredu za kontrolu provedbe projekata iz Središnje agencije za financiranje i ugovaranje projekata i programa Europske unije g. Denis Matas. Upoznali su sve prisutne o mogućnostima financiranja lokalnih projekata u novom financijskom razdoblju 2021. – 2027.

Zatim je uslijedila panel rasprava u kojoj su sudjelovali i predstavnici razvojnih agencija na području Vukovarsko-srijemske županije. U panel raspravi sudjelovao je ravnatelj Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije g. Ilija Cota koji je govorio o projektima na području Vukovarsko-srijemske županije, kapacitetima za provedbu projekata i pripremama za novo financijsko razdoblje kao i o strateškim projektima na području županije. Uz predstavnike razvojnih agencija sudjelovali su i predstavnici HAMAG BICRO-a, Poduzetničkog inkubatora Vinkovci kao i Dilj d.o.o. – Nexe grupa.

Posljednje objave

Skip to content