Objavljen poziv za prijave za nagrade Novog europskog Bauhausa

}

25. siječnja 2022.

U sklopu programa Novi europski Bauhaus – ekološki, gospodarski i kulturni projekt koji objedinjuje komponente dizajna, održivosti, dostupnosti, cjenovne pristupačnosti i ulaganja s ciljem provođenja europskog Zelenog plana, objavljen je poziv za prijave za nagrade na koji se mogu prijaviti pojedinci i organizacije (teritorijalna uprava, nositelj ili organizator projekta itd.).
Dopuštene su zajedničke prijave nekoliko pojedinaca ili nekoliko organizacija. U prijavnom obrascu potrebno je objasniti ulogu svakog podnositelja prijave ili subjekta u tom projektu.

Postojeći projekti (skupina A) ili koncepti/ideje (skupina B) opisuju se u detaljnim prijavnim obrascima ovisno o tome koja se skupina odabere pri podnošenju prijave. U prijavnom obrascu potrebno je detaljno navesti kako ogledni primjer, odnosno prijavljeni projekt/koncept predstavlja tri glavne vrijednosti na kojima se temelji inicijativa za novi europski Bauhaus te analizu njegove inovativne dimenzije. U skupini B kandidati moraju detaljno navesti korake koje predviđaju za daljnji razvoj ili provedbu koncepta ili ideje.

Prijave se mogu podnijeti samo za jednu kategoriju i jednu skupinu. Jedan podnositelj prijave može podnijeti više prijava sve dok se one odnose na drukčiji ogledni primjer ili koncept/ideju. Podnositelj prijave ne smije podnijeti više prijava koje se odnose na isti primjer ili koncept/ideju pod drukčijom kategorijom ili skupinom.

Prijave za potkategoriju „Zvijezde u usponu novog europskog Bauhausa” mogu podnijeti pojedinci ili skupine pojedinaca u dobi do 30 godina na zadnji datum ovog poziva – 28. veljače 2022.

Više o samom natječaju možete pronaći na poveznici.

Posljednje objave

Objavljen javni poziv za projekt ZelEn

HEP Opskrba i Hrvatska elektroprivreda raspisali su javni poziv za ZelEn, donaciju projekata iz područja energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije integriranih u građevine i sustavnog gospodarenja energijom za potrebe ustanova javnoga sektora...

Skip to content