Nagrada Europska poduzetnička regija (EER) 2023

}

27. prosinca 2021.

Europski odbor regija otvorio je prijave za nagradu Europske poduzetničke regije (EER) za 2023. godinu. Pod sveobuhvatnom temom „Poduzetništvo i otporne zajednice“, gradovi, regije i općine mogu podnijeti strategije o tome kako planiraju podržati mala i srednja poduzeća u sljedeće dvije godine.

Europska poduzetnička regija (EER) projekt je kojim se utvrđuju i nagrađuju regije i gradovi EU-a koji pokazuju izvanrednu i inovativnu strategiju poduzetničke politike, bez obzira na njihovu veličinu, bogatstvo i kompetencije. Regijama i gradovima s najvjerodostojnijim, naprednim i obećavajućim planom vizije dodjeljuje se oznaka “Europska poduzetnička regija” (EER) za određenu godinu.

Oznaka EER uspostavljena je u partnerstvu s Europskom komisijom, a podržavaju je dionici na razini EU-a kao što su SME United, Eurochambres, Social Economy Europe i EURADA.

Nagrada EER otvorena je za sva područja EU-a ispod razine države članice, uključujući zajednice i gradove te prekogranična područja s pravnom osobnošću kao što su EGTS-ovi i euroregije, koja imaju nadležnosti na političkoj razini i mogu provesti opću poduzetničku viziju, bez obzira na veličinu, bogatstvo ili specifične kompetencije. Nije važno ima li teritorij zakonodavne nadležnosti ili ne. Otvorena je, također, za područja koja su već uspješna i koja su predana provedbi promjena potrebnih za razvoj svojeg poduzetničkog potencijala.

Posebno se potiču prekogranične regije na podnošenje zahtjeva.

Rok za prijavu je 29. ožujka. 2022. godine.

Pojedinosti i informacije o tome kako se prijaviti za EER nagradu 2023 možete pronaći ovdje te na sljedećoj web stranici.

Posljednje objave

Skip to content