Nacionalna zaklada objavila četiri natječaja za dodjelu institucionalne podrške

}

19. kolovoza 2021.

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva objavila je četiri natječaja za dodjelu institucionalnih podrški stabilizaciji i/ili razvoju udruga.

Institucionalne podrške će se dodjeljivat:

  1. Udrugama u području demokratizacije i društvenog razvoja u Republici Hrvatskoj

Cilj natječaja je podići razinu održivosti udruga koje doprinose demokratizaciji i društvenom razvoju u Republici Hrvatskoj putem trogodišnje financijske i stručne podrške stabilizaciji i daljnjem organizacijskom i programskom razvoju udruge.

Prihvatljivi prijavitelji su udruge koje svojim djelovanjem doprinose demokratizaciji i društvenom razvoju u Republici Hrvatskoj u različitim područjima (programskog) djelovanja od zaštite i promicanja ljudskih prava, demokratizacije i razvoja civilnoga društva, širenja prostora javnosti, nezavisne kulture, rada s djecom i za djecu, djelovanja mladih, pružanja socijalnih usluga i unaprjeđenja kvalitete življenja (zdravlje, obitelj i dr.), zaštite i očuvanja okoliša te održivog razvoja u Republici Hrvatskoj, što treba biti vidljivo iz opisanih programa koje udruga provodi odnosno djelatnosti udruge.

Institucionalne podrške dodjeljuju se u 3 kategorije: najviše deset prijava u kategoriji do 300.000,00 kuna, deset  prijava u kategoriji do 200.000,00 kuna i pet prijava u kategoriji do 100.000,00 kuna.

  1. Udrugama koje u prethodnim razdobljima nisu koristile institucionalnu podršku Nacionalne zaklade

Cilj natječaja je podići razinu održivosti udruga koje doprinose demokratizaciji i društvenom razvoju u Republici Hrvatskoj putem trogodišnje financijske i stručne podrške stabilizaciji i daljnjem organizacijskom i programskom razvoju udruge.

Prihvatljivi prijavitelji su udruge koje do sada nisu koristile institucionalnu podršku Nacionalne zaklade, a koje svojim djelovanjem doprinose demokratizaciji i društvenom razvoju u Republici Hrvatskoj u različitim područjima (programskog) djelovanja od zaštite i promicanja ljudskih prava, demokratizacije i razvoja civilnoga društva, širenja prostora javnosti, nezavisne kulture, rada s djecom i za djecu, djelovanja mladih, pružanja socijalnih usluga i unaprjeđenja kvalitete življenja (zdravlje, obitelj i dr.), zaštite i očuvanja okoliša te održivog razvoja u Republici Hrvatskoj, što treba biti vidljivo iz opisanih programa koje udruga provodi odnosno djelatnosti udruge.

Institucionalne podrške dodjeljuju se u 3 kategorije: najviše deset prijava u kategoriji do 300.000,00 kuna, pet prijava u kategoriji do 200.000,00 kuna i pet prijava u kategoriji do 100.000,00 kuna.

  1. Udrugama osoba s invaliditetom koje djeluju na lokalnoj razini

Cilj natječaja je je podići razinu održivosti udruga osoba s invaliditetom koje djeluju na lokalnoj razini putem trogodišnje financijske i stručne podrške stabilizaciji i daljnjem organizacijskom i programskom razvoju udruge.

Prihvatljivi prijavitelji su udruge osoba s invaliditetom registrirane u Republici Hrvatskoj koje doprinose demokratizaciji i društvenom razvoju, koje djeluju na lokalnoj razini i kojima se aktivnosti sufinanciraju i/ili podržavaju od strane institucija državne uprave, drugih državnih tijela ili jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Institucionalne podrške dodjeljuju se u 3 kategorije: najviše deset prijava u kategoriji do 300.000,00 kuna, pet prijava u kategoriji do 200.000,00 kuna i pet prijava u kategoriji do 100.000,00 kuna.

  1. Udrugama za zaštitu potrošača

Cilj natječaja je je podići razinu održivosti udruga za zaštitu potrošača putem trogodišnje financijske i stručne podrške stabilizaciji i daljnjem organizacijskom i programskom razvoju udruge.

Prihvatljivi prijavitelji su udruge za zaštitu potrošača registrirane u Republici Hrvatskoj koje doprinose jačanju zaštite prava potrošača i osnaživanju njihovog položaja na tržištu.

Institucionalne podrške dodjeljuju se u 2 kategorije: dvije prijave u kategoriji do 100.000,00 kuna i četiri prijave u kategoriji do 75.000,00 kuna.

Rok za podnošenje prijava je 15. rujna 2021.

Više informacija na sljedećoj poveznici.

Posljednje objave

Objavljen javni poziv za projekt ZelEn

HEP Opskrba i Hrvatska elektroprivreda raspisali su javni poziv za ZelEn, donaciju projekata iz područja energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije integriranih u građevine i sustavnog gospodarenja energijom za potrebe ustanova javnoga sektora...

Skip to content