Krug Javnog poziva za dodjelu potpora za razvoj i unapređenje poslovanja gospodarskih subjekata na području Vukovarsko-srijemske županije za 2023. godinu

}

27. rujna 2023.

Predmet 2. kruga Javnog poziva je dodjela bespovratnih potpora sukladno Programu poticanja razvoja poduzetništva na području Vukovarsko-srijemske županije za razdoblje od 2023. – 2025.

Pravo na potporu imaju poduzetnici, obrti te ostali subjekti kategorizirani sukladno Zakonu o poticanju razvoja malog gospodarstva koji se svrstavaju u mikro i male subjekte malog gospodarstva sa sjedištem na području Vukovarsko-srijemske županije, izuzev trgovačkih društava i ustanova u kojima Vukovarsko-srijemska županija, druga jedinica lokalne (regionalne) samouprave ili Republika Hrvatska ima vlasnički udjel u temeljnom kapitalu. Također pravo prijave za korištenje potpore imaju poduzetničke potporne institucije, udruge inovatora, inovatori – fizičke osobe s područja Vukovarsko srijemske županije, udruge koje u svom djelokrugu posla potiču i doprinose razvoju gospodarstva na području Vukovarsko-srijemske županije.

Potpore se ne dodjeljuju za troškove poreza, carina i druge srodne troškove. Trošak PDV-a prihvatljiv je za korisnike koji nisu u sustavu PDV-a, a neprihvatljiv trošak je za korisnike koji jesu u sustavu PDV-a.

Ukupno planirana vrijednost Poziva je 130.465,73 €.

Potpora Vukovarsko-srijemske županije za ovaj Javni poziv iznosi do 70% opravdanih troškova izvršenog ulaganja. Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom programu/projektu je 700 €, a najveći iznos po pojedinom programu/projektu je 7.000,00 €.

INDIKATIVNI VREMENSKI OKVIR JAVNOG POZIVA I NAJVAŽNIJI DATUMI

Faze Javnog pozivaDatum
Objava Javnog poziva25. rujan, 2023.
Rok za slanje prijavaDo utroška sredstava, a najkasnije do 25. listopada 2023.
Rok za dostavu prigovora na Odluku o raspodjeli financijskih potpora8 dana od objave Odluke o raspodjeli financijskih potpora na www.vusz.hr
Rok za dostavu završnog financijskog izvješća31. siječanj 2024.

–          Napomena: svi navedeni rokovi u danima odnose se na kalendarske dane

Vukovarsko-srijemska županija zadržava mogućnost ažuriranja ovog indikativnog rasporeda.

Više informacija na poveznici.

Posljednje objave

Skip to content